Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών», είπε ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος της Μαριούπολης

Η Μαριούπολη βρίσκεται στα χέρια των κατακτητών διαμηνύει ο δήμαρχος της πόλης, κάνοντας παράλληλα δραματική έκκληση για εκκένωση από τους άμαχους κατοίκους. Η σκληρή και μακρά ρωσική πολιορκία είχε ως αποτέλεσμα να έχει ισοπεδωθεί η πόλη. Ο δήμαρχος δεν έκανε γνωστό τον αριθμό των αμάχων που έχουν πέσει νεκροί.

«Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς», είπε ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, ο φιλοκυβερνητικός δήμαρχος της Μαριούπολης, σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη που επικαλείται το CNN. «Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε στα χέρια των κατακτητών».

Υψώθηκε η ρωσική σημαία στη Μαριούπολη
Η ρωσική σημαία κυματίζει πλέον στην Μαριούπολη.Οι Ρώσοι στρατιώτες έβαλαν την εθνικό ύμνο της Ρωσίας, ενώ βίντεο εμφανίζουν πολίτες συγκινημένους να λένε πως απελευθερώθηκαν.

Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό στο Μπερντιάνσκ για ένα ηγετικό στέλεχος του «Δεξιού Τομέα» των νεοναζί που είχαν πραγματοποιήσει το πραξικόπημα του 2014 και ανέτρεψαν τη νόμιμη κυβέρνηση εγκαθιστώντας τον «αχυράνθρωπο» Ποροσένκο ως πρόεδρο.

   
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here