ΤΑΪΠΕΪ (Ταϊβάν Ειδήσεις) — Η Κίνα έστειλε 11 στρατιωτικά αεροσκάφη στη ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας της Ταϊβάν (ADIZ) την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων δύο βομβαρδιστικών που εισήλθαν στον νοτιοανατολικό τομέα της, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας .

Επτά μαχητικά αεροσκάφη Shenyang J-16, ένα αεροπλάνο ηλεκτρονικού πολέμου Shaanxi Y-8 EW και ένα αερομεταφερόμενο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Shaanxi KJ-500 εμφανίστηκαν στον νοτιοανατολικό τομέα του ADIZ, όπου έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα από τα κινεζικά αεροσκάφη.

Ωστόσο, δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Xi’an H-6 συνέχισαν το ταξίδι τους νότια της Ταϊβάν προτού εισέλθουν ξανά στο ADIZ της χώρας στα νοτιοανατολικά, ανέφερε το CNA .

Την Τετάρτη σημειώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εισβολών από κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη για τον Απρίλιο, καθώς η ένταση συνεχίζεται λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έστειλε αεροσκάφη, εξέδωσε ραδιοπροειδοποιήσεις και ανέπτυξε πυραυλικά συστήματα αεράμυνας για την παρακολούθηση των 11 κινεζικών αεροπλάνων.

   

taiwannews

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here