Ο καύσωνας «χτυπά» σήμερα τη χώρα μας, με τον υγράργυρο να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη ένα βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από τη Μαύρη Θάλασσα θα επηρεάσει τη χώρα μας και θα φέρει πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και έξι βαθμούς Κελσίου, ενώ θα φέρει και επικίνδυνα μπουρίνια στη βόρεια και βορειοανατολικά της χώρας.

Καιρός : Για σήμερα, Πέμπτη η μέρα ξεκινάει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη τη χώρα αλλά από το απόγευμα και μετά προς τα βόρεια ανατολικα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείονται και οι χαλαζοπτώσεις και τα επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα.

Η θερμοκρασία κατά τόπους θα αγγίξει και τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από το βράδυ θα αρχίσει η υποχώρηση του υδραργύρου.

Στην Αττική, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια αλλά από αργά το απόγευμα και προς το βράδυ, η αστάθεια από τα βορειοανατολικά της χώρας θα επηρεάσει και τμήματα του νομού και δεν αποκλείεται να δούμε και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Ο υδράργυρος στο κέντρο της πόλης θα φτάσει το μεσημέρι τους 38 βαθμούς και θα είναι αυξημένος και ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Καιρός : Στη Θεσσαλονίκη, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς θα δεχτεί ισχυρές καταιγίδες προς το απόγευμα και το βράδυ παρά τη ζέστη και τους 35 και 36 βαθμούς.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, «τις επόμενες ημέρες μπαίνουμε πάλι σε συνθήκες αστάθειας λόγω της ψυχρής λίμνης από τη Μαύρη Θάλασσα και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα βρεθεί σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή στους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου», κατέληξε.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here