Αρχική » Ψέριμος: Ετοιμάζουν κλίμα αποβατικής ενέργειας.Yeni Safak αναφέρει ότι έχει στηθεί στρατιωτική βάση

Ψέριμος: Ετοιμάζουν κλίμα αποβατικής ενέργειας.Yeni Safak αναφέρει ότι έχει στηθεί στρατιωτική βάση

από admin

Ο τουρκικός Τύπος και η ιδιωτική τουρκική τηλεόραση πήρε τη σκυτάλη των ακραίων προκλήσεων για στην Ψέριμο, μετά τα χθεσινά «ρεπορτάζ» του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu και της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης.

Υπενθυμίζεται πως το Anadolu παρουσίασε φωτογραφίες τραβηγμένες είτε με τηλεφακό, είτε μέσα από σκάφος από το νησί της Ψερίμου όπου φαίνονται στρατιώτες, προκειμένου να … καταγγείλει τη στρατιωτικοποίησή του και να εξυπηρετήσει το αφήγημα της κυβέρνησης Ερντογάν περί αποστρατιωτικοποίησης.

To κρατικό TRT τονίζει πως υπάρχει “αποθήκη όπλων και πυρομαχικών των Ελλήνων στρατιωτικών μαζί με στοιχεία πυροβολικού¨.

Σε άλλο τουρκικό ΜΜΕ, ο απόστρατος της διεύθυνσης πληροφοριών της αεροπορίας, Συνταγματάρχης Γκιουρσέλ Τοκμάκογλου, μιλώντας σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου, είπε τα εξής :

“Η Ψέριμος είναι δικό μας νησί”

“Το νησί Ψέριμος κατ’ εφαρμογή του άρθρου 12 της συνθήκης της Λωζάννης βρίσκεται στα τρία μίλια από την ηπειρωτική μας χώρα και για αυτό το λόγο είναι δικό μας νησί.

Το νησί είναι δικό μας. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης είναι δικό μας και αυτοί έβαλαν σημαία εδώ. Δηλαδή διεκδικούν το δικό μας νησί. Και πάντως η ύπαρξη αυτής της σημαίας είναι αδίκημα.

Πρέπει να δηλώσουμε πώς “Είτε θα απομακρύνετε αυτή τη σημαία από εδώ, είτε εμείς θα πράξουμε τα απαραίτητα.

Δεν είναι μόνο αυτό, υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει στρατιωτική εγκατάσταση. Υπάρχουν συρμάτινοι φράχτες, υπάρχει δρόμος από πάνω και από κάτω, υπάρχει και ένα όπλο καλυμμένο, από τα λεγόμενα αντιαεροπορικά όπλα.

Η Ψέριμος βρίσκεται στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Είναι επίσης πολύ κοντά στα νησιά Tüllüce, Küçük Tüllüce, Sarıot και Çatal στα ανοικτά των ακτών Turgutreis και Gümüşlük” αναφέρει ο Τούρκος συνταξιούχος συνταγματάρχης.

Επισημαίνοντας ότι η παρουσία λουλουδιών(!!) αποτελεί ένδειξη ότι η ζωή συνεχίστηκε στο νησί για πολύ καιρό, ο Tokmakoğlu είπε:

“Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, μια συμπεριφορά που παραβλέπει τη Λωζάνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα και νόμους της Τουρκίας. Εδώ, η Τουρκία μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά η Ελλάδα προχωρά σε προβοκάτσια», είπε.

HABER GLOBAL: “Ασαφές το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ψερίμου”

Το φιλοκυβερνητικό-προπαγανδιστικό τηλεοπτικό κανάλι Haber Global συνεχίζει λέγοντας για την Ψέριμο τα εξής :

¨Στο νησί Ψέριμος που βρίσκεται στα 8 χιλιόμετρα ανοιχτά από την Αλικαρνασσό και έχει ασαφές καθεστώς κυριαρχίας, καταγράφηκαν βαριά όπλα της Ελλάδας

Στο νησί που παρά το ότι πρέπει να είναι αφοπλισμένο καταγράφονται στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφίστηκε και η ελληνική σημαία.

Σύμφωνα με απόστρατους αυτό είναι μία προβοκάτσια.

Στην περιοχή του Αιγαίου που είναι γνωστή ως Δωδεκάνησα, υπάρχουν κάποια νησιά, νησάκια και βραχονησίδες με ασαφές ιδιοκτησιακό καθεστώς

Ένα εξ αυτών είναι η Ψέριμος πού είναι το κοντινότερο νησί προς την περιοχή Τουργκούτρεϊς του νόμου Αλικαρνασσού.

Το νησί Ψέριμος ήρθε στην επικαιρότητα τις προηγούμενες μέρες, με την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το νησί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο πρέπει να είναι κλειστό προς εποικισμό και αφοπλισμένο, αλλά η Ελλάδα κατά παράβαση του δικαίου έστησε μία βάση στο νησί.

Εντύπωση προκαλεί η ελληνική σημαία στο νησί” αναφέρουν τα tourkikanea.gr.

Ο Τούρκος καθηγητής Mesut Hakkı Casin σημειώνει πως “Ο Ζελένσκι βασίστηκε πάρα πολύ στη Δύση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά έμεινε μόνος με τη Ρωσία. Θα μείνει μόνος του τελικά και ο Μητσοτάκης;

Ο Μητσοτάκης θα φάει τελικά τη γραβάτα του σαν τον Σαακασβίλι”.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards