Η χώρα μας βρίσκεται σε κλοιό καύσωνα, με την κατάσταση στα μεγάλα αστικά κέντρα να είναι αποπνικτική και τους πολίτες να αναζητούν ανάσες δροσιάς σε πάρκα, κοντινές παραλίες και κλιματιζόμενους χώρους.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν, ανήλθαν οι μέγιστες θερμοκρασίες τις μεσημεριανές ώρες της Τετάρτης 29/07 σχεδόν στο σύνολο της χώρας, με τη μεγαλύτερη τιμή να καταγράφεται στα Αρφαρά Μεσσηνίας όπου ο υδράργυρος έφτασε στους 40,1 βαθμούς.Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το επόμενο διήμερο ο υδράργυρος θα αγγίξει ακόμα και τους 42 βαθμούς, με τη Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και τα ανατολικά τμήματα της χώρας να «φλέγονται».

Τα… πολύ δύσκολα θα είναι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς, ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα καθιστά τις συνθήκες αποπνικτικές και απαγορευτικές για τους κατοίκους και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες.Προσοχή μέχρι το Σάββατο
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Επισημαίνεται ότι οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που τη Δευτέρα 27/07 κυμαίνονται σχεδόν στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα βρεθούν 2 με 3 βαθμούς πάνω από αυτά την Τρίτη 28/07 και 6 με 7 βαθμούς πάνω από αυτά το Σάββατο 01/08.

READ  Σεισμός αισθητός στην Αττική - Το επίκεντρο στον Κορινθιακό κόλποLoading...