Αρχική » Καθώς ο COVID-19 γεμίζει εκ νέου τις γαλλικές ΜΕΘ, οι γιατροί αναρωτιούνται τι πήγε στραβά

Καθώς ο COVID-19 γεμίζει εκ νέου τις γαλλικές ΜΕΘ, οι γιατροί αναρωτιούνται τι πήγε στραβά

από admin
Κατά τη διάρκεια μίας μόνο βάρδιας  αυτήν την εβδομάδα, τρεις νέοι ασθενείς με COVID-19 μεταφέρθηκαν

ΠΑΡΙΣΙ (AP) – Κατά τη διάρκεια μίας μόνο βάρδιας  αυτήν την εβδομάδα, τρεις νέοι ασθενείς με COVID-19 μεταφέρθηκαν στο μικρό θάλαμο εντατικής θεραπείας του Δρ Karim Debbat στη νότια γαλλική πόλη Arles.

. Η υπηρεσία του έχει πλέον περισσότερους ασθενείς από COVID-19 παρά από το πρώτο κύμα της πανδημίας και προσπαθεί να δημιουργήσει νέα κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο για να φιλοξενήσει τους ασθενείς.


Παρόμοιες σκηνές συμβαίνουν  σε όλη τη Γαλλία. Οι ασθενείς με COVID-19 καταλαμβάνουν τώρα το 40% των κλινών ICU στην περιοχή του Παρισιού και σχεδόν το ένα τέταρτο σε ICU σε εθνικό επίπεδο, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες αυξάνουν  οι  λοιμώξεις COVID-19 μεταξύ των νέων και έχουν σαν συνέπεια την  εξάπλωση σε ευάλωτους πληθυσμούς.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα πλουσιότερα έθνη του κόσμου – και ένα από αυτά που επλήγησαν περισσότερο όταν η πανδημία εξαπλώθηκε  για πρώτη φορά στον κόσμο..

…Η Γαλλία δεν έχει προσθέσει  αίθουσες αποκατάστασης  ΜΕΘ ούτε έχει  το προσωπικό που απαιτείται για τη διαχείριση επιπλέον κρεβατιών, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας υγείας  όπως γίνεται σε πολλές χώρες που αντιμετωπίζουν τον  COVID-19.

  Επικριτές λένε ότι ο ηγέτης της Γαλλίας δεν έχει  “πάρει τα μαθήματά του” από το πρώτο κύμα της πανδημίας

«Είναι πολύ τεταμένο, δεν έχουμε άλλα κρεββάτια εντατικής», δήλωσε ο Δρ Debbat στο The Associated Press. Το νοσοκομείο του μετατρέπει αίθουσες αποκατάστασης σε ΜΕΘ, και καθυστερεί τη μη επείγουσα χειρουργική επέμβαση άλλων ασθενών και κατευθύνει όλο και περισσότερο το προσωπικό του σε ασθενείς με υψηλή προτεραιότητα  COVID 19. Ερωτηθείς για επιπλέον γιατρούς για να βοηθήσει με τις νέες περιπτώσεις, είπε απλά, «Δεν τα έχουμε. Αυτό είναι το πρόβλημα.”


Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο νοσοκομείο του Παρισιού, διαμαρτυρήθηκαν  αυτή τη εβδομάδα στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν για να απαιτήσουν περισσότερες κυβερνητικές επενδύσεις, και ο Γάλλος πρόεδρος  είπε: «Δεν είναι πλέον ζήτημα πόρων, είναι ζήτημα οργάνωσης».

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν υπερασπίστηκε την αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνησή του και σημείωσε επενδύσεις 8,5 δισ ευρώ που υποσχέθηκαν τον Ιούλιο για το νοσοκομειακό σύστημα. Οι διαμαρτυρόμενοι γιατροί δήλωσαν ότι τα κονδύλια είναι πολύ λίγα και πολύ αργά, μετά από χρόνια περικοπών κόστους που άφησαν τη Γαλλία με το μισό αριθμό κλινών ICU το 2020 που είχε το 2010.

Τα ποσοστά πληρότητας της ΜΕΘ θεωρούνται σημαντικός δείκτης για το πόσο κορεσμένο είναι το νοσοκομειακό σύστημα και πόσο αποτελεσματικές ήταν οι υγειονομικές αρχές στην προστασία των πληθυσμών σε κίνδυνο.

Και οι αριθμοί της Γαλλίας δεν φαίνονται καλοί.


O Δρ Karim Debbat ανέφερε περισσότερα από 18.000 νέα καθημερινά περιστατικά την Πέμπτη, και οι ασθενείς με COVID-19 na καταλαμβάνουν πλέον 1.427 κρεβάτια ICU σε εθνικό επίπεδο – ποσοστό που διπλασιάστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η συνολική χωρητικότητα ICU της Γαλλίας είναι 6.000, περίπου η ίδια με τον Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας υγείας που παρέχονται στο AP.

Συγκριτικά, η Γερμανία εισήλθε στην πανδημία με περίπου πέντε φορές περισσότερα κρεβάτια εντατικής θεραπείας από τη Γαλλία, η οποία διαθέτει ένα παρόμοια καλά αναπτυγμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και ελαφρώς μικρότερο πληθυσμό.

Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των θανάτων που έχουν επιβεβαιωθεί από τη Γερμανία σχετικά με τον COVID-19 είναι 9.584 σε σύγκριση με 32.521 στη Γαλλία.

Σε σύγκριση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, οι γιατροί λένε ότι οι γαλλικοί θάλαμοι εντατικής θεραπείας είναι καλύτερα οπλισμένοι αυτή τη φορά, τόσο με προστατευτικό εξοπλισμό όσο και περισσότερες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας αυτού του κοροναϊού.

Οι γιατροί βάζουν λιγότερους ασθενείς σε αναπνευστικά μηχανήματα και τα νοσοκομεία εξασκούνται στον τρόπο αναδιάταξης των λειτουργιών τους ώστε να επικεντρωθούν στον COVID-19.

Αλλά αυτή η επιπλέον πρακτική δεν σημαίνει ότι η διαχείριση των αναδυόμενων ιών σε ICU είναι εύκολη. Εκτός από επιπλέον αναπνευστικά μηχανήματα και άλλο εξοπλισμό, η προσθήκη προσωρινών κλινών ICU απαιτεί επίσης χρόνο και εργασία – όπως και η θεραπεία των ασθενών με COVID-19 σε αυτά.

«Η δουλειά είναι πιο δύσκολη και διαρκεί περισσότερο» από ό, τι για τους περισσότερους άλλους ασθενείς, δήλωσε ο Pierre-Yves, επικεφαλής του τμήματος εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Στρατιωτικής Εκπαίδευσης Laveran στη Μασσαλία.


Ο Δρ Debbat στο Arles είπε ότι η εκπαίδευση του προσωπικού της ICU διαρκεί αρκετούς μήνες, οπότε βασίζεται στα ίδια επίπεδα προσωπικού με την άνοιξη και ανησυχεί ότι μπορεί να εξαντληθούν.

«Είμαι σαν προπονητής και έχω μόνο μία ομάδα, χωρίς εφεδρικούς παίκτες», είπε.

Ο Δρ Debbat ανησυχεί για την επερχόμενη εποχή της γρίπης H1N1 η οποία στέλνει περίπου 2.000 ασθενείς σε ICU στη Γαλλία κάθε χρόνο.

Ο επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης SOS Medecins, Serge Smadja, δεν πιστεύει ότι η Γαλλία θα αντιμετωπίσει ξανά την κατάσταση που είδε την άνοιξη, όταν περισσότεροι από 7.000 ασθενείς με ιούς βρίσκονταν σε εντατική φροντίδα στην κορυφή της κρίσης, και σχεδόν 10.000 μολυσμένοι άνθρωποι πέθαναν σε γηροκομεία χωρίς να φτάσει ποτέ στα νοσοκομεία. Αλλά είπε ότι το γαλλικό κοινό και οι ηγέτες του έκαναν λάθος να πιστεύουν ότι «ο ιός ήταν πίσω μας».

“Δεν υπάρχουν αρκετά κρεβάτια … και υπάρχει ιδιαίτερα έλλειψη προσωπικού”, είπε. Και με την υπηρεσία του να βλέπει μια σταθερή αύξηση σε περιπτώσεις και η πανδημία να μην σταματά ,προειδοποίησε “αυτό που λείπει είναι ημερομηνία λήξης. “

Paradrasi.gr- PHOTO :ΜΕΘ Νοσοκομείο  La Timone Μασσαλία- ANGELA CHARLTON, Associated PressLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards