Ένας ιστορικών διαστάσεων ο τυφώνας Ίαν για τα δεδομένα της Φλόριντα, σαρώνει την νοτιοδυτική ακτή της αμερικανικής πολιτείας.

Ο τυφώνας Ίαν απέχει μια ανάσα από το να αναβαθμιστεί σε «κατηγορία 5», την υψηλότερη που υπάρχει, οι δρόμοι της πόλης Τάμπα έχουν αδειάσει εντελώς, ενώ οι άνεμοι έχουν ήδη ενισχυθεί και κινούνται περίπου με 250 χλμ την ώρα.

Πολλές επιχειρήσεις στη Φλόριντα έχουν κλείσει και οι αξιωματούχοι διέταξαν 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους να απομακρυνθούν.

Oι τοπικές αρχές και οι πολίτες έλαβαν όποια μέτρα προστασίας είναι δυνατό για να περιορίσουν την καταστροφή από την ορμή του τυφώνα.

Δραματικές εκκλήσεις από τον τοπικό κυβερνήτη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο πυρήνας του τυφώνα θα έχει κινηθεί πάνω από την κεντρική Φλόριντα μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

Nωρίτερα ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις τόνισε ότι δεν είναι πλέον δυνατή η ασφαλής εκκένωση και πρέπει όλοι να προετοιμαστούν για αυτήν τη σφοδρή καταιγίδα.

«Πρόκειται για μια μεγάλη, μεγάλη καταιγίδα… Αυτή θα είναι μια άσχημη, άσχημη μέρα», ανέφερε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι ο κίνδυνος θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι αργά την Πέμπτη.

Κι άλλες πολιτείες υπό τον κίνδυνο καταστροφών

Η Φλόριντα δεν ήταν η μόνη πολιτεία που βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα, με κίνδυνο για «σημαντικές πλημμύρες να εξαπλώνονται στη ΝΑ Τζόρτζια και την παράκτια Νότια Καρολίνα», προβλέπει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Ο κυβερνήτης της Τζόρτζια Μπράιαν Κεμπ κήρυξε προληπτικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάζοντας 500 στρατιώτες της Εθνοφρουράς σε ετοιμότητα για να ανταποκριθούν σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη.

Loading...