Αρχική » ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή (30/9)

ΟΗΕ: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας την Παρασκευή (30/9)

από admin
Κολωνός: Συνέλαβαν τον πατέρα της 12χρονης για ναρκωτικά

Ο ΟΗΕ συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας την ερχόμενη Παρασκευή (30.9.2022) μετά από αίτημα της Ρωσίας, λόγω των διαρροών φυσικού αερίου από τους αγωγούς Nord Stream.

Η ανακοίνωση έγινε από τη γαλλική αποστολή του ΟΗΕ, που ασκεί την προεδρία του 15μελούς συμβουλίου για τον μήνα Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι στη συνεδρίαση θα συζητηθούν οι διαρροές των αγωγών Nord Stream, καθώς Ρωσία και ΕΕ ξόδεψαν δισ. δολάρια για να τους κατασκευάσουν και πλέον υπάρχουν φόβοι για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου.

   

Οι διαρροές, βέβαια, παραμένουν ανεξήγητες, με πολλούς να φοβούνται ότι πρόκειται για σαμποτάζ στους αγωγούς επειδή καταγράφηκαν ύποπτες εκρήξεις που προκάλεσαν ταυτόχρονα ρήγματα και ζημιές.

Ο αγωγός Nord Stream 1 ήταν, κάποτε, η κύρια οδός του φυσικού αερίου από τη Ρωσία στη Γερμανία. Τώρα, όμως, δεν θα μπορεί να λειτουργήσει εύκολα ξανά και η Ρωσία είχε κλείσει τη στρόφιγγα καιρό τώρα, ιδιαίτερα μετά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο άλλος αγωγός, ο Nord Stream 2, δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία. Αν αποδειχθεί ότι ήταν σαμποτάζ, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος και γιατί το προκάλεσε. Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι ΝΑΤΟ και ΕΕ είχαν προειδοποιήσει να αυξηθεί η προστασία τους, φοβούμενοι πιθανό σαμποτάζ.

   
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards