Αρχική » Κλέαρχος Μαρουσάκης : Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Κλέαρχος Μαρουσάκης : Έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

από admin
Καιρός :Ραγδαία επιδείνωση -Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών

Η κακοκαιρία Φίλιππος υποχωρεί, χωρίς πάντως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Αττική, παρά τις προειδοποιήσεις. Φαίνεται πως ο καιρός βελτιώνεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, για να ακολουθήσει όμως νέα ψυχρή εισβολή το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Η Εύβοια λειτούργησε σαν μια ομπρέλα προστασίας για την Αττική. Συνηθίζεται στα χιονοκύματα που έρχονται από την περιοχή του Αιγαίου, καθώς αλληλοεπιδρούν με τους ορεινούς όγκους στη Δίρφυ. Εκεί πολλές φορές εξασθενούν αυτά τα χιονοκύματα.

Παρόλα αυτά φτάσανε χθες χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές μέχρι και τη βόρεια – βορειοανατολική Αττική. Δεν μπόρεσαν όμως να περάσουν στα πιο εσωτερικά τμήματα του νομού Αττικής και προς το Λεκανοπέδιο.

Η κακοκαιρία Φίλιππος υποχωρεί, χωρίς πάντως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Αττική, παρά τις προειδοποιήσεις. Φαίνεται πως ο καιρός βελτιώνεται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, για να ακολουθήσει όμως νέα ψυχρή εισβολή το επόμενο Σαββατοκύριακο.

«Η Εύβοια λειτούργησε σαν μια ομπρέλα προστασίας για την Αττική. Συνηθίζεται στα χιονοκύματα που έρχονται από την περιοχή του Αιγαίου, καθώς αλληλοεπιδρούν με τους ορεινούς όγκους στη Δίρφυ. Εκεί πολλές φορές εξασθενούν αυτά τα χιονοκύματα. Παρόλα αυτά φτάσανε χθες χιονοπτώσεις αρκετά πυκνές μέχρι και τη βόρεια – βορειοανατολική Αττική. Δεν μπόρεσαν όμως να περάσουν στα πιο εσωτερικά τμήματα του νομού Αττικής και προς το Λεκανοπέδιο.

Για καλή μας βέβαια τύχη γατί είδαμε χαρακτηριστικά ότι η περιοχή της Εύβοιας αλλά και προς Σποράδες και σε νησιά η κακοκαιρία αυτή θύμισε την Ελπίδα. Υπάρχουν περιοχές που ξεπέρασαν ακόμα και το ένα μέτρο χιόνι, και προς το Πήλιο.

Αυτή η κακοκαιρία είχε πολύ μεγάλη δυναμική καθώς πέρασε μέσα από το Αιγαίο, πήρε μεγάλα ποσά υγρασίας και έδωσε αυτές τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις, ευτυχώς βέβαια δεν μπόρεσε να περάσει αυτό το κύμα μέσα στην Αττική», τόνισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Τελειώνει εδώ η κακοκαιρία;» ρωτήθηκε ο μετεωρολόγος, για να απαντήσει: «Σιγά σιγά εξασθενεί αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Σήμερα θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις προς την περιοχή της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια».

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

«Από αύριο και κυρίως Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί αυτή η πολική αέρια μάζα. Μας έρχονται πιο θερμά χρώματα από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου. Θα ανέβει η θερμοκρασία. Θα δούμε θερμοκρασίες κοντά στους 18 βαθμούς Τετάρτη και Πέμπτη. Μη μας ξεγελάσει όμως αυτή η εξέλιξη γιατί προς το τέλος της εβδομάδας φαίνεται και πάλι να κατεβαίνουν οι πολικές αέριες μάζες από την περιοχή της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δηλαδή ο Μάρτης για άλλη μια φορά θα μας δείξει το κακό του πρόσωπο, κυρίως σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες», τόνισε ο μετεωρολόγος του Open.

newsbeast.gr

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards