Αρχική » 25ος μεσημβρινός: Το σχέδιο της Άγκυρας για την de facto διχοτόμηση του Αιγαίου

25ος μεσημβρινός: Το σχέδιο της Άγκυρας για την de facto διχοτόμηση του Αιγαίου

από admin
25ος μεσημβρινός: Το σχέδιο της Άγκυρας για την de facto διχοτόμηση του Αιγαίου

Το σχέδιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» από πλευράς Άγκυρας, φαίνεται πως έχει τεθεί σε εφαρμογή, οι ίδιοι οι ηγέτες της Τουρκίας δεν το κρύβουν άλλωστε.

Εδώ και περίπου έναν μήνα υπάρχει έντονη κινητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, μάλιστα εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιεί το Oruc Reis και τις καθημερινές – πλέον – απειλές των Τούρκων πολιτικών την Παρασκευή Τούρκοι πιλότοι προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον 25ο Μεσημβρινό.Αυτή η προσπάθεια τους έδειξε το πραγματικό σχέδιο της Τουρκίας που υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια. Ποιο είναι αυτό; Όλες οι περιοχές ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού είναι υπό αμφισβήτηση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Την Παρασκευή λοιπόν τέσσερα ελληνικά αεροσκάφη F-16 BLK 52+ συνόδευσαν ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό τύπου Β-52, στο πλαίσιο της δραστηριότητας ALLIED SKY, «επιδεικνύοντας τους ισχυρούς συμμαχικούς δεσμούς των κρατών μελών του ΝΑΤΟ», όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Ειδικότερα, τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αμερικανικό Β-52, πραγματοποιώντας πτήση εντός των FIR Αθηνών, ξεκινώντας την αποστολή τους νότια της Χίου και πετώντας άνωθεν των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Μακεδονίας.Πριν την πτήση πάνω από τον ελληνικό ουρανό, το θηριώδες βομβαρδιστικό πέταξε και πάνω από την Τουρκία, με τουρκικά μαχητικά να το συνοδεύουν επίσης. Οι Τούρκοι ωστόσο, δεν σταμάτησαν όταν έφτασαν στο όριο του τουρκικού εναέριου χώρου. Πέρασαν στο FIR Αθηνών καλυπτόμενοι πίσω από τη νατοϊκή πτήση του Β-52 το οποίο αν και έβλεπε τους Τούρκους να παραβιάζουν τον ελληνικό ουρανό δεν έκανε την παραμικρή σύσταση.

Τα τουρκικά μαχητικά είχαν στόχο όχι απλά να πετάξουν πάνω από το ανατολικό Αιγαίο, αλλά να ξεπεράσουν τον 25ο Μεσημβρινό, διχοτομώντας ουσιαστικά το Αιγαίο στις Κυκλάδες.
Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards