Αρχική » Κορινθιακός: «Παρατηρούμε κάτι το αξιοπερίεργο»

Κορινθιακός: «Παρατηρούμε κάτι το αξιοπερίεργο»

από admin
Κορινθιακός: «Παρατηρούμε κάτι το αξιοπερίεργο» Λέκκας

«Παρατηρούμε κάτι το αξιοπερίεργο» – Ανησυχούν οι επιστήμονες για το σεισμό στον Κορινθιακό

Τι εκτιμά ο Ευθύμιος Λέκκας πώς θα ακολουθήσει μετά τον σεισμό τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στη Φωκίδα

Σε σχέση με τον σεισμό των 5,1 βαθμών στον Κορινθιακό κόλπο τα ξημερώματα της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας δήλωσε επιφυλακτικός, καθώς «δεν είχαμε μια μετασεισμική ακολουθία που να δείχνει ότι εκτονώνεται η κατάσταση».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Zoi.gr» με την Χριστίνα Βίδου, εξήγησε ότι «συνήθως μετά από έναν σεισμό που έχει ένα άλφα μέγεθος, ακολουθούν οι λεγόμενες μετασεισμικές δονήσεις, έτσι ώστε να αποσβεστούν πλήρως οι δυνάμεις οι οποίες έχουν συγκεντρωθεί στο εσωτερικό της γης».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαμε δύο μικρούς σεισμούς, της τάξης των 1.5 -2 βαθμών. «Δεν μας ικανοποιούν ως μετασεισμική ακολουθία. Και γι’ αυτό είμαστε επιφυλακτικοί. Παρατηρούμε κάτι το αξιοπερίεργο, το οποίο μας έβαλε σε μια διαδικασία έντονης επιτήρησης από πλευράς σεισμικότητας.

Από την άλλη, ως επιχειρησιακός φορέας ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, είμαστε σε κάποια ετοιμότητα μήπως γίνει κάτι, μήπως εκδηλωθεί σεισμός που να προκαλέσει προβλήματα» επισήμανε ο κ. Λέκκας.

Επιπλέον, ο κ. Λέκκας επιβεβαίωσε ότι έχουν υποχωρήσει τα νερά του Κορινθιακού, γεγονός που μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. «Συνήθως θεωρείται ως προσεισμικό φαινόμενο, μαζί με άλλα 32 φαινόμενα.

Το κρίσιμο είναι ότι καταλαβαίνουμε ότι είναι πρόδρομα φαινόμενα ενός σεισμού μετά τον μεγάλο σεισμό, γιατί τότε μπορεί να υπάρχει αντιστοίχιση, πριν δεν μπορεί να υπάρχει συσχέτιση με έναν σεισμό» εξήγησε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards