Αρχική » Le Soir :Η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της κρύψει μερικά από τα χρήματα

Le Soir :Η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της κρύψει μερικά από τα χρήματα

από admin
Απόφαση σοκ για την Ευα Καϊλή Εύα Καϊλή: Δεσμεύτηκε το οικόπεδο στην Πάρο και ένας κοινός λογαριασμός με τον Φραντσέσκο ΤζόρτζιLe Soir :Η Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της κρύψει μερικά από τα χρήματα Γαλλικό πρακτορείο: «Συνελήφθη τελικά η Εύα Καϊλή για το σκάνδαλο διαφθοράς στο Μουντιάλ» Διεγράφη η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ μετά την έρευνα για διαφθορά

Κατά την ανάκρισή της, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή παραδέχτηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει μερικά από τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι της, αναφέρει σε νέα δημοσιεύματά τους το περιοδικό Knack και η βελγική εφημερίδα Soir .

Ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, από την άλλη, δείχνει τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι ως αποδέκτη «δώρων» από το Κατάρ, όπως αυτό φαίνεται από έγγραφα από την ποινική έρευνα για εικαζόμενη διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σημειώνεται.

Επίσης, αναφέρεται ότι η ευρωβουλευτής την Πέμπτη πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον του προδικαστικού συμβουλίου, το οποίο θα αποφασίσει για τυχόν περαιτέρω κράτηση.

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι όταν ο σύντροφος της κυρίας Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ανακρίθηκε παραδέχτηκε ότι ήταν μέλος μιας οργάνωσης που χρησιμοποιεί τόσο το Μαρόκο όσο και το Κατάρ για να παρεμβαίνει στις ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στη διάθεσή τους η Soir και η Repubblica, η Εύα Καϊλή ομολόγησε μερικώς. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι παραδέχτηκε πως ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα που της έμειναν στο σπίτι.

Όσον αφορά στον πατέρα της κ. Καϊλή σημειώνεται ότι συνελήφθη την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου -την πρώτη ημέρα της επιχείρησης κατά της διαφθοράς- ενώ ήταν κρυμμένος στο Σόφιτελ στις Βρυξέλλες με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά.

Από τις ανακρίσεις προκύπτει ότι ο πατέρας, ο οποίος πέρασε λίγες μέρες στη βελγική πρωτεύουσα, είχε λάβει εντολή από την κόρη του να κρύψει χρήματα σε μετρητά, γράφει το Knack.

«Η κατηγορούμενη παραδέχεται ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα», έγραψε ο δικαστής Μισέλ Κλες στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή στις 9 Δεκεμβρίου. «Δηλώνει ότι γνώριζε από το παρελθόν τις δραστηριότητες του συζύγου της (Φρατσέσκο Τζόρτζι) με τον κ. Παντσέρι και ότι βαλίτσες με μετρητά πέρασαν από το διαμέρισμά της» αναφέρει το Knack.

«Η μερική ομολογία του Παντσέρι»
Όπως προκύπτει από τηλεφωνικές υποκλοπές, ο Παντσέρι έδωσε στον Φραντσέσκο Τζόρτζι οδηγίες και για τη σύντροφό του Καϊλή.

Ο Παντσέρι, που συνελήφθη στο διαμέρισμά του στις Βρυξέλλες με περίπου 600.000 ευρώ σε μετρητά, κατά την ανάκρισή του αναγκάστηκε να αναγνωρίσει εν μέρει τη συμμετοχή του στην υπόθεση Qatargate, η οποία συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(Ο Παντσέρι) καταγγέλλει τον Βέλγο, επίσης Σοσιαλδημοκράτη, ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπελά ως παραλήπτη “δώρων” που έρχονται από το Κατάρ», γράφει ο ανακριτής για τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή.

Ο Παντσέρι «προέβη εν μέρει σε ομολογία των γεγονότων» της διαφθοράς και των παρεμβάσεων προς όφελος του Κατάρ και του Μαρόκου.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards