Αρχική » Lockdown: Συνεδρίαση – θρίλερ! Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα

Lockdown: Συνεδρίαση – θρίλερ! Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα

από admin
Lockdown: Συνεδρίαση - θρίλερ! Διχασμένοι οι λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα

Μία από τις πιο κρίσιμες συνεδριάσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 13.30 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας.

Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκεται το ζήτημα της επανεκκίνησης δραστηριοτήτων, με τους λοιμωξιολόγους να είναι κυριολεκτικά χωρισμένοι σε στρατόπεδα και να προβληματίζονται για το αν πρέπει σε αυτή τη φάση να ανοίξουν σχολεία, λιανεμπόριο και άλλες δραστηριότητες.Μετά από έντονη συζήτηση και αφού ακούστηκαν απόψεις υπέρ και κατά του ανοίγματος, οι επιστήμονες κλήθηκαν να ψηφίσουν.

Το αποτέλεσμα θα είναι καθοριστικό και θα δείχνει το δρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου για το ποιες δραστηριότητες πρέπει να ανοίξουν, με ποιο τρόπο και πότε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr, εξαιτίας της μαραθώνιας συνεδρίασης των λοιμοξιολόγων η ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια στις 18:00 θα καθυστερήσει σίγουρα, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα συμμετάσχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς.Αν τελικά οι επιστήμονες καταλήξουν σε θετική εισήγηση για άνοιγμα δραστηριοτήτων, τότε στην ενημέρωση θα λάβει μέρος και ο κ. Χαρδαλιάς. Αν όχι, τότε την ενημέρωση θα κάνει μόνο ο κ. Κικίλιας.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου μόνο το λιανεμπόριο και με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Στη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αναφορικά με τις αποφάσεις για τις «βαλβίδες αποσυμπίεσης» από το lockdown, είπε ότι «θα αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής που θα λάβουν υπόψη από τη μια τα επιδημιολογικά δεδομένα που δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και από την άλλη ότι υπάρχει μια συσσωρευμένη κούραση και τα μέτρα δεν τηρούνται όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις αφού τους ακούσουμε».Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards