Αρχική » Παγκόσμιος συναγερμός: Η Εσθονία μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα με Ρωσία

Παγκόσμιος συναγερμός: Η Εσθονία μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα με Ρωσία

από admin
Μυστήριο περιβάλλει το μεγαλύτερο σαμποτάζ ενεργειακών υποδομών στην ιστορία της Ευρώπης Παγκόσμιος συναγερμός: Η Εσθονία μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα με Ρωσία

Παγκόσμιος συναγερμός – Αυξημένη επιφυλακή στη Βαλτική: Η Ρωσία θα κτυπήσει ΝΑΤΟϊκούς ενεργειακούς στόχους-Πολωνία: “Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στον Nord Stream”

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά τις εκρήξεις στους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας με μια ανόητη κίνηση -ακόμη και αν ισχύει, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στους ρωσικούς αγωγούς.

Είναι δεδομένο ότι η Μόσχα, είτε το έκαναν οι ΗΠΑ είτε όχι, έχει μια μοναδική ευκαιρία: Μπορεί να κατηγορήσει πλέον το ΝΑΤΟ για επίθεση εναντίον ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, κάτι που φέρνει ακόμη πιο κοντά την χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ως “παραδειγματισμό προς όλο την Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρώπη”.

Ταυτόχρονα, η δολιοφθορά του Nord Stream, αν το έκανε η Ρωσία, συνεπάγεται κλιμάκωση προς την ΕΕ. Εντός του φάσματος υβριδικών απειλών, η Ρωσία μετακινήθηκε από την υβριδική παρέμβαση στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας στις υβριδικές επιχειρήσεις (HOPS) προοίμιο κανονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Και η αφορμή είχε δοθεί μήνες πριν με τις αμερικανικές δηλώσεις. Δείτε εδώ τις απειλές της Β.Νούλαντ για τους ρωσικούς αγωγούς.

Οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream ήταν τόσο ισχυρές που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες καταγράφηκαν μέχρι το Hamar της Νορβηγίας. Αυτό το σημείο βρίσκεται 700 χιλιόμετρα μακριά από τις περιοχές των εκρήξεων!

Η ανησυχία είναι μεγάλη σε όλο το ΝΑΤΟ και ειδικότερα στις σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες της Βαλτικής. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός ο Υπουργός Άμυνας της Δανίας θα συναντήσει εκτάκτως αύριο τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ.Στόλντεμπεργκ. Ο υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας αποκάλυψε πως “το επίπεδο ασφάλειας σε όλες τις ενεργειακές εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί”.

Ο εκπρόσωπος των ΕΔ της Σουηδίας τόνισε ότι “το περιστατικό με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου είναι φυσικά σοβαρό. Οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναλύουν τι έχει συμβεί. Πραγματοποιείται συνεργασία με τις σουηδικές αρχές και άλλες χώρες. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποκλείουν τίποτα”.

Η Πρωθυπουργός της Δανίας τόνισε “Επιτρέψτε μου απλώς να προσθέσω εδώ ότι αυτό που συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες στη Βαλτική Θάλασσα στο Nord Stream 1 και Nord Stream 2 είναι βαθιά ανησυχητικό.”

Συνέχεια στο warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards