Αρχική » Πνευμονολόγος: Αυτά είναι 3 ανησυχητικά συμπτώματα για τον κορωνοϊό

Πνευμονολόγος: Αυτά είναι 3 ανησυχητικά συμπτώματα για τον κορωνοϊό

από admin
«Συμπτώματα εμφανίζονται 4-7 ημέρες μετά την προσβολή από τον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι επικίνδυνες ημέρες» λέει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας - Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου

Οδηγίες προς τους πολίτες από την καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου

 

«Συμπτώματα εμφανίζονται 4-7 ημέρες μετά την προσβολή από τον κορωνοϊό. Αυτές είναι οι επικίνδυνες ημέρες» λέει η καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου – «Κατά 99,9% δεν ξανακολλάει » όποιος έχει νοσήσει

Την εικόνα που υπάρχει στην Ελλάδα με την πανδημία του κορωνοϊού περιέγραψε στον ΘΕΜΑ 104,6 η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και μέλος της Επιτροπής Επιστημόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.«Αυτή τη στιγμή η επιδημία δεν είναι σε πολύ μεγάλη έξαρση χάρη στα μέτρα υπάρχει όμως μεγάλος πανικός από όλους όσοι ζητούν να κάνουν το τεστ.

Αυτό προσπαθούμε να το σταματήσουμε για να έχουμε τεστ για αυτούς που το χρειάζονται» είπε η κυρία Κοτανίδου.

Όπως εξήγησε και αναφέρει το Πρώτο Θέμα «υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα που είναι ήπια με πυρετό για αρκετές ημέρες» εξηγώντας ότι «δεν θα πρέπει να ανησυχεί κάποιος γι’ αυτό. Θα πρέπει να ανησυχεί όταν έχει δύσπνοια, ταχύπνοια και νιώθει ότι δεν του φτάνει ο αέρας.

Αυτά είναι 3 ανησυχητικά συμπτώματα για τον κορωνοϊό

Τα συμπτώματα δύσπνοιας και χαμηλού οξυγόνου είναι τα ανησυχητικά».

Εξηγώντας την αντιμετώπιση των βαρεών κρουσμάτων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός είπε ότι «ανάλογα με τη βαρύτητα δοκιμάζουμε διάφορα αντιϊικά φάρμακα που έχουν δοκιμαστεί σε Κίνα, ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης. Είμαστε προετοιμασμένοι και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα κρούσματα που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή».

Η κυρία Κοτανίδου εξήγησε ότι «αυτοί που είναι ασυμπτωματικοί (σ.σ. φορείς του ιού), συνήθως όταν πλησιάζουν προς τα συμπτώματα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό».

«Από αυτά που έχουμε δει από τη βιβλιογραφία και τα κρούσματα, συμπτώματα εμφανίζονται 4-7 μετά την προσβολή από τον κορωνοϊό.

 Αυτές είναι οι επικίνδυνες ημέρες από όταν κάποιος έχει προσβληθεί από τον ιό» πρόσθεσε η κυρία Κοτανίδου.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο κάποιος να νοσήσει εκ νέου αφού νοσήσει για πρώτη φορά από τον κορωνοϊό η καθηγήτρια εξήγησε ότι «δεν έχουμε σαφή επιστημονική απάντηση γι’ αυτό.Η γνώμη των περισσότερων είναι ότι δεν μπορεί να νοσήσει ξανά. Υπάρχουν όμως και αναφορές αμφιλεγόμενες.

 Κατά 99,9% δεν ξανακολλάει καθώς αναπτύσσονται αντισώματα όταν κάποιος έχει νοσήσει».

Για τα παιδιά η κυρία Κοτανίδου αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα ότι μπορεί να νοσήσουν από κορωνοϊό υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «τα παιδιά που δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας να μην πάνε καλά η πιθανότητα από τη βιβλιογραφία είναι κοντά στο μηδέν».

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα ότι «θα έχουμε φτάσει την κορύφωση» για την κρίση με τον κορωνοϊό λίγο πριν το Πάσχα.

Ακούστε τη συνέντευξη που έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards