Επιβεβαιώνεται ο Βλάντιμιρ Πούτιν που τονίζει εδώ και μέρες ότι οι ακραίοι Ουκρανοί εθνικιστές του τάγματος Αζόφ χρησιμοποιούν τους αμάχους ως ασπίδα, ενώ δεν διστάζει να τους εκτελέσει με προβοκατόρικες ενέργειες.

Οι εθνικιστές του τάγματος Αζόφ επιτέθηκαν σε αυτοκινητοπομπή αμάχων που προσπαθούσαν να φύγουν από τη Μαριούπολη κατά μήκος του ανθρωπιστικού διαδρόμου του αυτοκινητόδρομου M23 προς την κατεύθυνση του Novoazovsk, ανέφερε η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της DPR, σύμφωνα με το RIA Novosti.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Σάββατο (5/3), το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι στο Χάρκοβο και στο Σούμι, καθώς και στις κατευθύνσεις Volnovakh και Mariupol, οι εθνικιστές εμπόδιζαν την εκκένωση του άμαχου πληθυσμού σε ασφαλή μέρη. Οι νεοναζί απειλούν τους κατοίκους με σωματική βία, επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας και ναρκοθέτησαν τις εξόδους από τους οικισμούς.

«Εμφύλιος» μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ναζιστών του Αζόφ
Το Σάββατο, η σύγκρουση του ουκρανικού στρατού με το ακροδεξιό νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ οδήγησε – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο TASS – σε πυραυλικό πλήγμα εναντίον του κέντρου διοίκησης των εθνικιστών στα νοτιοδυτικά της Μαριούπολης.

«Οι διαφορές μεταξύ της διοίκησης του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών ομάδων έχουν εξελιχθεί σε άμεση σύγκρουση. Μετά τον θάνατο του διοικητή της ενιαίας ομάδας “Βοστόκ”, Yuri Sodol σε μια σύγκρουση με μαχητές του Αζόφ, το αρχηγείο του τάγματος στα νοτιοδυτικά της Μαριούπολης χτυπήθηκε από πύραυλο Tochka-U του ουκρανικού στρατού», είπε ο αναπληρωτής διοικητής της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Έντουαρντ Μπασουρίν, σε συνέντευξη Τύπου.

   
Loading...