Αρχική » Power Pass – Εγκρίθηκαν τελικά 74.000 ΑΦΜ – Πότε θα δείτε τα χρήματα

Power Pass – Εγκρίθηκαν τελικά 74.000 ΑΦΜ – Πότε θα δείτε τα χρήματα

από admin
Το πλαφόν «πετσόκοψε» την πληρωμή του Power pass 2 Power pass 2

Μετά από πολλές αντιδράσεις για τη μεγάλη καθυστέρηση στις πληρωμές του Power Pass Ιουνίου και, μάλιστα, αρκετές μέρες μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ότι το Power Pass θα πληρωθεί «μέχρι τη Δευτέρα (26/9) το αργότερο», βγήκε σήμερα πριν από λίγο, Τρίτη 27/09, η απόφαση για το Power pass και την πληρωμή στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση για την πληρωμή του Power Pass και εγκρίθηκε το πόσο πληρωμής ύψους 31,5 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, εγκρίθηκαν 73.968 αιτήσεις (ανά ΑΦΜ) που υποβλήθηκαν για το Power Pass και είναι δικαιούχοι για τη νέα πληρωμή.

Η επιπρόσθετη ενίσχυση αναμένεται να μπει στους τραπεζικούς λογαριασμούς σε λίγες ώρες σήμερα Τρίτη ή το αργότερο έως αύριο. Σύμφωνα, μάλιστα, με νεότερες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το πρωί, τα ποσά θα πιστωθούν από το απόγευμα της Τρίτης.

Σε αυτή τη φάση, η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται πια από τις τράπεζες να κάνουν την πληρωμή. Τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση που αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά θα είναι μικρότερα από την προηγούμενη φορά, καθώς πρόκειται μόνο για τους λογαριασμούς ρεύματος του Ιουνίου, σε αντίθεση με τη μεγάλη πρώτη πληρωμή που αφορούσε το διάστημα από Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Μάιο του 2022.

Το επίδομα ρεύματος θα είναι και πάλι από 18 έως 600 ευρώ. Μεσοσταθμιστικά, στον πρώτο γύρο τα ποσά κινήθηκαν από 100 έως 150 ευρώ. Τα στοιχεία των λογαριασμών ρεύματος ελήφθησαν και πάλι απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Υπενθυμίζεται ότι, δικαιούχοι του Power Pass 2 είναι όσοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος από τον πάροχό τους για τον Ιούνιο.

Οι δικαιούχοι της εν λόγω επιδότησης δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στο vouchers.gov.gr για να λάβουν το ποσό που τους αναλογεί καθώς ελήφθησαν στοιχεία απευθείας από τους παρόχους ενέργειας.

Τα τελικά ποσά του Power Pass που θα πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα είναι αισθητά μικρότερα σε σχέση με αυτά που είχαν πιστωθεί για το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2021 – Μαΐου 2022 καθώς η πληρωμή αυτή θα αφορά τον τελευταίο μήνα πριν από το πάγωμα της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards