Αρχική » Που ποντάρει ο Σύριζα για να κερδίσει τις εκλογές!

Που ποντάρει ο Σύριζα για να κερδίσει τις εκλογές!

από admin
Που ποντάρει ο Σύριζα για να κερδίσει τις εκλογές!

Ο Σύριζα αμφισβητεί τις δημοσκοπήσεις και ετοιμάζεται για διπλές εκλογές τις οποίες πιστεύει ότι δεν θα χάσει και μετά από δύο εκλογικές αναμετρήσεις πιστεύει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση από κοινού με το ΚΙΝΑΛ.

Στελέχη του κόμματος θεωρούν τεράστια δεξαμενή ψηφοφόρων το 1 εκατομμύριο κυρίως νέων ανθρώπων που απασχολούνται στον Τουρισμό και την Εστίαση.

Ο Τουρισμός και η Εστίαση θα γνωρίσουν πρωτοφανές πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας κι ενώ η επέλαση του Covid-19 δυστυχώς συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg θα μολύνει τα 2/3 του πλανήτη.Οι Συριζαίοι λοιπόν εκτιμούν ότι μπορούν να κερδίσουν την επαναληπτική των εκλογών εάν αυτές διεξαχθούν μετά την 15η Οκτωβρίου.

Όλη η πρεμούρα του Σύριζα είναι να καταφέρει να κερδίσει χρόνο ως τον Οκτώβριο.

Η ανάρτηση της Κατερίνας Ακριβοπούλου είναι χαρακτηριστική>

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εκ των οποίων οι μισοί δεν θα ξανανοίξουν τις επιχειρήσεις, τους απέναντι.
Οι εργαζόμενοι που δεν ξέρουν εάν θα επιστρέψουν στην δουλειά τους (και εάν επιστρέψουν με τι αποδοχές) απέναντι .
Οι επιστήμονες που λοιμώχθηκαν με τα βρούτσερ απέναντι.
Ο κόσμος του πολιτισμού και οι δεκάδες κλάδοι που δραστηριοποιούνται περί τον πολιτισμό, απέναντι.
Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία που βιώνουν εκ των έσω τις ανεπάρκειες και την κοροϊδία με τις εξαγγελίες, απέναντι.
Οι γονείς των μαθητών που τα παιδιά τους πάνε στα δημόσια σχολεία απέναντι.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι που τρέμουν για μείωση του μισθού τους κατά 20% , απέναντι.
Αυτές οι δημοσκοπήσεις γιατί μου θυμίζουν τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα όπου όλη η κοινωνία ήταν με το ΝΑΙ?Οταν ανοίξουν τα καταστήματα και παρέλθει το υποχρεωτικό διάστημα διατήρησης των θέσεων εργασίας, παράγοντες της αγοράς προεξοφλούν ότι θα καταγραφεί κύμα απολύσεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μία στις επτά επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προβλέψεις του ΔΝΤ κινούνται και τα αποτελέσματα της μελέτης του ομότιμου καθηγητή του Παντείου Σάββα Ρομπόλη και του διδάκτορα του Παντείου Βασίλη Μπέτση. Η μελέτη επεξεργάζεται τρία σενάρια όπου η ύφεση, με διαφοροποιημένες παραδοχές, στην ελληνική οικονομία εκτιμάται από 6,5% μέχρι 8,8%.Στο σενάριο 1 και 2 η ανεργία, από 16,3% τον Δεκέμβριο του 2019 (758.000 άνεργοι, 3.898.007 απασχολούμενοι, 4.650.000 άτομα εργατικό δυναμικό), θα αυξηθεί τον Δεκέμβριο του 2020 στα επίπεδα των 19,3%-19,8% (897.000 άνεργοι -αύξηση κατά 138.000 άτομα-, 3.703.000 απασχολούμενοι, 4.600.000 εργατικό δυναμικό).

Στο σενάριο 3, το επίπεδο της ανεργίας εκτιμάται κατά τον Δεκέμβριο του 2020 στο 22,1% (1.016.000 άνεργοι, 3.583.000 απασχολούμενοι, 4.500.000 εργατικό δυναμικό).
Πολλά μέτρα τα οποία θα χαρακτηρίζονταν πρωτοφανή ακόμα και την εποχή των μνημονίων εφαρμόζονται γενικευμένα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι η Γερμανία όπου εξαπλώνεται η εφαρμογή της εκ περιτροπής απασχόλησης -και- με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων. Σε άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία, η Ισπανία και η Ιταλία, δοκιμάζεται μαζικά η τηλεργασία.Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards