Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τους κινδύνους από τον καύσωνα που ξεκινά


Προειδοποίηση Μαρουσάκη, Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μεγάλος κίνδυνος ο λίβας που έρχεται με τα 40αρια, paradrasi.gr
Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για τους κινδύνους από τον καύσωνα που ξεκινά

Από σήμερα ξεκινά ο καύσωνας που θα σαρώσει τα επόμενα 24ωρα της χώρα μας με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιεί ότι το κύμα ζέστης θα συνοδευτεί και από καταιγίδες ενώ ζήτησε και προσοχή στους βοριάδες για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης η άνοδος της θερμοκρασίας ξεκινά από σήμερα καθώς «οι υψηλές βαρομετρικές πιέσεις θα εξαπλώνονται και θα μεταφέρουν τις θερμές αέριες μάζες από τα δυτικά της Ευρώπης».

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής θα είναι να δούμε θερμοκρασίες στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά, είπε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ ζητώντας «πολύ μεγάλη προσοχή στον λίβα που θα συνοδεύσει τις υψηλές αυτές τιμές καθώς κατεβάζει αρκετά τα επίπεδα της σχετικής υγρασίας αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

«Δεν αποκλείεται να δούμε να σπάει το φράγμα των 40 βαθμών Κελσίου» συμπλήρωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως είπε οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι «το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδνίας προς Πέλλα, Πιερία, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, προς την κεντρική και βόρεια Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο κα τη δυτική Στερεά».,

«Την Πέμπτη όμως καθώς θα κατέβει μια ψυχρή αέρια μάζα από τα Βαλκάνια στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο θα έχουμε καταιγίδες τα απογεύματα» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού για τον καύσωνα
-σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρού της ΕΜΥ η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει:

Α. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ

  1. Την Τετάρτη (22-06-2022) τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.
  2. Την Πέμπτη (23-06-2022) τους 36 με 39 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την κεντρική Μακεδονία τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.
  3. Την Παρασκευή (24-06-2022) και το Σάββατο (25-06-2022) η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και η μέγιστη τιμή θα φθάσει στα κεντρικά και τα νότια τους 37 με 38 βαθμούς, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
  4. Την Κυριακή (26-06-2022) προβλέπεται από τα δυτικά νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

Β. ΣΤΙΣ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

  1. Το τριήμερο Τετάρτης – Παρασκευής τους 33 με 35 βαθμούς με εξαίρεση τις Κυκλάδες, όπου δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 32 βαθμούς Κελσίου.
  2. Το Σάββατο και την Κυριακή η θερμοκρασία στα νησιά του Αιγαίου θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου την Κυριακή θα παρουσιάσει άνοδο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα φθάσουν τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Επισημαίνεται ότι την Πέμπτη (23-06-2022) από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και τη Μακεδονία θα εκδηλωθούν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται και από ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here