Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε πως στο σημείο που έπεσε το αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν τοξικές ουσίες. Τι συνιστά για τους πολίτες.


Την ανάγκη να γίνουν δειγματοληψίες στο σημείο της που έπεσε το αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα για τους επόμενους δύο μήνες για τοξικό περιεχόμενο, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, ο καθηγητής, μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε ότι “τόσο από την καύση των εκρηκτικών όσο και των πλαστικών και μεταλλικών υλικών του αεροσκάφους εκλύονται ουσίες που μπορούν να έχουν τοξικό περιεχόμενο. Αυτές στο μεγαλύτερό τους ποσοστό καταπίπτουν στο έδαφος”.

Στην συνέχεια σημείωσε πως για τον ίδιο λόγο “καλό είναι να υπάρχει δειγματοληψία, σε ακτίνα 1 χλμ. γύρω από το σημείο της συντριβής. Για 1-2 μήνες για να είμαστε σίγουροι, καθώς αυτές οι ουσίες δεν βιοδιασπώνται εύκολα, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μόλυνσης”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στους κατοίκους της περιοχής, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος να φορούν μάσκες με τα σημερινά δεδομένα, αφού “ό,τι είναι να πέσει στο έδαφος έχει ήδη πέσει”.

Προειδοποίησε ωστόσο για την πιθανότητα “να προκληθεί επαναιώρηση (σ.τ.σ. σωματιδίων, δηλαδή σήκωμα σκόνης) από αγροτικές εργασίες κτλ.”, η οποία θα κάνει αυτές τις ουσίες να βρεθούν ξανά στον αέρα και πιθανώς να μεταφερθούν μακρύτερα.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here