Αρχική » «Στον αέρα» οι 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία; Τι απαντά το υπ. Εργασίας στην Κομισιόν

«Στον αέρα» οι 120 δόσεις σε ταμεία και εφορία; Τι απαντά το υπ. Εργασίας στην Κομισιόν

από admin
120 δόσεις

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων

Ερωτηματικά για την εφαρμογή της ρύθμισης των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία προκαλεί η σχετική αναφορά της Κομισιόν στην έκθεσή αυξημένης εποπτείας, με το υπουργείο Εργασίας πάντως να διευκρινίζει ότι – τουλάχιστον όσον αφορά τα ταμεία – η ρύθμιση θα προχωρήσει κανονικά και απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες.
Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στο εγγύς μέλλον σε αναθεωρήσεις των ρυθμίσεων σε δόσεις για χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς απαιτείται περαιτέρω τεχνική ανάλυση και εξέταση.
Η αναφορά αυτή προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη εξαγγείλει τη ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία και το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται την εντός του Μαρτίου.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει πως «είναι σημαντικό να αποφευχθούν αρνητικά ρίσκα για τα δημόσια έσοδα και να διαφυλαχθεί η κουλτούρα πληρωμών, καθώς αυτοί ήταν οι βασικοί στόχοι των μεταρρυθμίσεων στη συλλογή των δημόσιων εσόδων οι οποίες ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια των προγραμμάτων οικονομικής βοήθειας».Διευκρινίσεις από το υπ. Εργασίας

Τη διαβεβαίωση ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία θα προχωρήσει κανονικά, στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγραφεί, δίνουν πηγές του υπουργείου Εργασίας, μετά τη δημοσιοποίηση της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ωστόσο, όπως σημειώνουν, χρειάζεται λίγος χρόνος ακόμη για τις τεχνικές λεπτομέρειες.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι η ρύθμιση δεν θα επηρεάσει αρνητικά την κουλτούρα πληρωμών και αυτό έχει γίνει γνωστό και στους θεσμούς.
Όπως αναφέρουν, οι παρατηρήσεις τους κάθε φορά που επίκειται μία ρύθμιση είναι πάντα αυτού του τύπου.
Όσον αφορά στην αύξηση του κατώτατου μισθού, πηγές του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η αύξησή του ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων, γεγονός που θα τονώσει την εσωτερική ζήτηση και την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη θετική δυναμική της οικονομίας και της απασχόλησης.

www.bankingnews.gr

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards