Αρχική » ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Ελληνικό Πεντάγωνο… Επίκειται ΕΙΣΒΟΛΗ της τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ! Τα Πλοία του Στόλου σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στο Ελληνικό Πεντάγωνο… Επίκειται ΕΙΣΒΟΛΗ της τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ! Τα Πλοία του Στόλου σε ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ!

από admin
ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Προθέρμανση για την τουρκική «εισβολή» στην κυπριακή ΑΟΖ.Στο κόκκινο κτύπησαν οι τουρκικές

Προθέρμανση για την τουρκική «εισβολή» στην κυπριακή ΑΟΖ.Στο κόκκινο κτύπησαν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και τις ημέρες των γιορτών του Πάσχα.

Σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου που επικαλείται η ηλεκτρονική εφημερίδα του Μιχάλη Ιγνατίου, Hellas journal, η Πολεμική Αεροπορία βρέθηκε απέναντι στις προκλητικές ενέργειες των Τούρκων πιλότων όλες τις προηγούμενες ημέρες, παρά το γεγονός ότι ήταν γιορτάρες μέρες για τους Oρθοδόξους.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχουν και φωνές που αυτές τις ενέργειες τις ονομάζουν προάγγελο, αφού η Άγκυρα ετοιμάζει υποτίθεται το πλωτό γεωτρύπανό της, τον «Πορθητή» για να εκδράμει στα νότια παράλια της Κύπρου, εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, μετά τη δήλωση πρόθεσης για γεωτρήσεις. Ανώτατο στέλεχος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού σημείωνε ότι ήδη έχει υπάρξει η απαραίτητη προετοιμασία για ό,τι ζητηθεί από τα πλοία του ελληνικού στόλου.

Πολλές ήταν και οι συσκέψεις, ακόμη και σε κορυφαίο επίπεδο, ώστε να παρθούν αποφάσεις από πριν κι όχι της τελευταίας στιγμής.Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ψύχραιμη και νηφάλια στάση είναι μια από τις κύριες εντολές που έχουν δοθεί μιας κι όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η Τουρκία θέλει και επιδιώκει να παρασύρει την Ελλάδα σ’ ένα τακτικό λάθος.

Η πρόσφατη σχετικά εμπειρία των πεπραγμένων με το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» και το «θαλάσσιο τείχος» που είχε υψωθεί από τις ελληνικές φρεγάτες στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είχε στείλει σοβαρά μηνύματα κυριαρχίας, ειδικά τις πρώτες ημέρες με τα «τζαρτζαρίσματα» να μην λείπουν και το ελληνικό σθένος να ξεχωρίζει.Βέβαια, τονίζει το δημοσίευμα, εκεί το πολύ σοβαρό και συνάμα προκλητικό περιστατικό ήταν κάτι το εντελώς διαφορετικό, μιας και έθιγε ευθέως ζητήματα εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Όμως και τώρα, προστίθεται, από τη στιγμή που η Τουρκία έχει εξαγγείλει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, πρώτον προχωρά σε μια ευθεία πρόκληση η οποία έχει κλιμακούμενη βάση, προς μια χώρα η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό, προς μια συμμαχική χώρα η οποία παίζει τον πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στη λεγόμενη ενεργειακή συμμαχία της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η ίδια πηγή σημείωσε με νόημα πως μπορεί γι’ ακόμη μια φορά η Τουρκία να εξαγγέλλει, όμως υπάρχουν πολλοί αστερίσκοι στο τι τελικά θα πράξει και πού τελικά καταλήξουν: Επικρατεί η πεποίθηση ότι θα φτάσουν εκτός των οικοπέδων, αλλά σε απόσταση αναπνοής από αυτά, κυρίως για να παραμένουν προκλητικοί απέναντι στην Κύπρο αλλά και τις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου..

pentapostagma.gr

katohika

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards