Αρχική » Συναγερμός στον Έβρο: Αναμένεται σοβαρό επεισόδιο

Συναγερμός στον Έβρο: Αναμένεται σοβαρό επεισόδιο

από admin
Συναγερμός στον Έβρο: Αναμένεται σοβαρό επεισόδιο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται ο Έβρος καθώς έλαβε χώρα πρώτη απόπειρα εφόδου από 1.500 μετανάστες τους οποίους μετακίνησαν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Οι Τούρκοι συγκεντρώνουν αλλοδαπούς από Σουδάν, Συρία, Λίβανο, Αφγανιστάν και Παλαιστίνη στους δρόμους της Αδριανούπολης.

Όλες οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών συγκλίνουν στην πρόκληση υποκινούμενου από την Τουρκία επεισοδίου με μετανάστες στον Έβρο και αυτός είναι ο λόγος που οι ελληνικές Αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Παρακολουθούν στενά το καραβάνι προσφύγων που στέλνει η Τουρκία στην Ανδριανούπολη, καθώς την καθοδήγησή τους έχει αναλάβει ιστοσελίδα και φυσικά οι τουρκικές Αρχές.

Είναι δε τόσο οργανωμένο το σχέδιο που οι υποκινητές συνέστησαν στους μετανάστες να γυρίσουν πίσω, γιατί δεν τους έχει δοθεί ακόμη το «πράσινο φως» από τις τουρκικές Αρχές!

Μάλιστα, δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στις αναφορές και στις επικλήσεις που υπάρχουν μέσα στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ότι «έχουμε τη βοήθεια», λένε, «των τουρκικών αρχών και ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε με τη βοήθειά τους».

Σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουμε να κάνουμε με μία διαδικασία που θέλει να κρατήσει ομήρους κάποιους ανθρώπους και να τους χρησιμοποιήσει το επίσημο κράτος, την ώρα που θα το αποφασίσει.

Το τελευταίο διάστημα έχει, επίσης, παρατηρηθεί, ότι ακριβώς επειδή τα ελληνικά σύνορα έχουν θωρακιστεί, οι διακινητές αλλάζουν δρομολόγια. Το τελευταίο διάστημα ο «αδύναμος κρίκος» φαίνεται να είναι η Βουλγαρία καθώς, αρκετές φορές, μπαίνουν στη χώρα, και από εκεί ακολουθούν, είτε τη διαδρομή για την Ευρώπη, είτε κατεβαίνουν και πάλι στην Ελλάδα.

Αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα αναλαμβάνει πρωτοβουλία να κλείσουν και τα σύνορα της Βουλγαρίας. Θα προηγηθεί συνάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Βούλγαρο ομόλογό του και η απόφαση θα είναι το κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Πρώτη απόπειρα εφόδου 1.500 μεταναστών- Οργανωμένο σχέδιο της Τουρκίας
Οργανωμένο σχέδιο προώθησης μεταναστών στα ελληνικά σύνορα από την πλευρά της Τουρκίας κατήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Χθες περίπου 1.500 άτομα επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από τα σύνορα στον Έβρο και επέστρεψαν πίσω όταν διαπίστωσαν την ισχυρή παρουσία μέτρων αποτροπής, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards