Αρχική » Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

από admin
Στην ανακοίνωση νέων μέτρων που αφορούν στις επιπτώσεις του κορονοϊού προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στην ανακοίνωση νέων μέτρων που αφορούν στις επιπτώσεις του κορονοϊού προχώρησε ο Στέλιος Πέτσας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θεσπίζεται άδεια ειδικού σκοπού που μπορεί να πάρει ο ένας εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.Για τέσσερις ημέρες άδειας, τρεις είναι ειδικού σκοπού και μία κανονική. Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος θα καλύψει από τον προϋπολογισμό το 1/3 των αποδοχών. Ο επιμερισμός των βαρών είναι δυναμικός. Στο Δημόσιο το κράτος θα καλύψει το σύνολο του κόστους.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε τα εξής:Αν ένας γονιός λάβει άδεια ειδικού σκοπού ο άλλος δεν την δικαιούται. Αν ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού. Εξαιρούνται περιπτώσεις ανθρώπων που νοσηλεύονται ή είναι ΑΜεΑ.

Παράλληλα ενισχύεται ο προϋπολογισμός του υπουργείου Υγείας για νέες προσλήψεις, όπως είπε ο κ. Πέτσας.

Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στα μέτρα που αφορούν στο ευέλικτο ωράριο εργασίας, την πρόσθετη άδεια και την τηλεργασία, ειδικά για τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι θα μείνουν εκτός σχολείων για 14 μέρες.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards