Αρχική » Κορωνοϊός: Τι θα σημάνει η απαγόρευση κυκλοφορίας;

Κορωνοϊός: Τι θα σημάνει η απαγόρευση κυκλοφορίας;

από admin
Πότε θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού; Πότε η ζωή μας θα επιστρέψει εκεί που την αφήσαμε; Και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό;

Η «εκδρομική» τάση μιας αρκετά μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας οδηγεί το κυβερνητικό επιτελείο σε σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση;

Τα δραστικά μέτρα που πήρε εγκαίρως ο κρατικός μηχανισμός έχουν περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια, συγκριτικά με τις απίστευτες σκηνές που βλέπουμε σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία.Όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα της εβδομάδας που μας πέρασε, φαίνεται πως μια μερίδα συμπολιτών μας αγνοεί τις οδηγίες για άσκοπες μετακινήσεις και επιλέγει να μετακινηθεί σε πόλεις και χωριά της Περιφέρειας.

Αυτό, φυσικά, εμπεριέχει τον κίνδυνο μεταφοράς του κορωνοϊού σε χωριά και νησιά, όπου οι δομές είναι αδύνατον να περιθάλψουν τέτοια περιστατικά.

Τα παραπάνω έχουν θορυβήσει τα συναρμόδια υπουργεία και έτσι οι τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών περιλαμβάνουν σενάρια απαγόρευσης κυκλοφορίας στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Πόσο θα δυσκολέψει τη ζωή μας και γιατί είναι καλό να λάβουμε τα μέτρα μας, εμείς πρώτα, σαν σκεπτόμενοι και υπεύθυνοι πολίτες;

Ας δούμε ορισμένους από τους περιορισμούς που ισχύουν σε Γαλλία και Ισπανία.

Εκεί, η κυκλοφορία στους δρόμους επιτρέπεται μόνο για τις παρακάτω περιπτώσεις και ο πολίτης φέρει μια υπεύθυνη δήλωση που μπορεί να του ζητηθεί ανά πάσα στιγμή από τους αστυνομικούς που περιπολούν:• Για εργασία που αποδεικνύεται (με βεβαιώσεις) ότι δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι

• Για αγορές σε σούπερ μάρκετ, φαρμακεία ή ανεφοδιασμό σε πρατήριο καυσίμων – Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει και ο ηλικιακός και χρονικός περιορισμός , όπως πράττει η Βουλγαρία.

Δηλαδή, οι ηλικίες 60 και πάνω να επιτρέπεται η επισκεψη σε σουπερ μαρκετ κλπ μεταξύ 8:30 με 10:30.

  •  Για επίσκεψη σε γιατρό ή νοσοκομείο

• Για ατομική άσκηση μικρής διάρκειας

• Για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό του

• Εφόσον δουλεύει σε κάποιον τομέα που εργάζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
Σε κάθε άλλη περίπτωση άσκοπης μετακίνησης υπάρχουν ποινικές διώξεις και χρηματικό πρόστιμο.

Η παρουσία της Αστυνομίας είναι συνεχής στους δρόμους και ελέγχει όλα τα οχήματα και τους πεζούς, επιβάλλοντας και τα ανάλογα πρόστιμα.

Διάγγελμα Κόντε :Κλείνει όλες τις παραγωγικές δραστηριότητες στη χώραΣτη δήλωση, την οποία μπορεί να την κατεβάσει από το διαδίκτυο, ο πολίτης επιλέγει την περίπτωση που του αντιστοιχεί και οφείλει να την φέρει συνεχώς μαζί του και να την επιδείξει σε κάθε έλεγχο της Αστυνομίας.

Έτσι, βλέποντας και παραπάνω ακραία αλλά αναγκαία για τη δημόσια υγεία μέτρα, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως πρέπει να ενεργήσουμε υπεύθυνα και να μην αναγκάσουμε το κυβερνητικό επιτελείο να προχωρήσει σε μια τέτοια απόφαση.

Μένουμε, λοιπόν, σπίτι μέχρι να περάσει αυτό το δύσκολο για όλους μας διάστημα…Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards