Τραγωδία τα ξημερώματα της Τρίτης στον ΗΣΑΠ καθώς κατέληξε ο ένας από τους τρεις εργάτες που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα που σημειώθηκε έπειτα από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο σύστημα φρένου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.Ωστόσο, δυστυχώς, ο ένας άνδρας, 41 ετών, που ήταν σοβαρά τραυματισμένος δεν τα κατάφερε και κατέληξε.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Αγ. Νικόλαο και στο μηχάνημα επέβαιναν συνολικά 7 εργάτες οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν το πρόβλημα με το σύστημα φρένου πήδηξαν στις γραμμές καθώς αντιλήφθηκαν πως ήταν σε τροχιά σύγκρουσης με διερχόμενο συρμό.

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ, Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Νεκρός ο ένας από τους τρεις τραυματίες εργάτες μετά τη σύγκρουση συρμώνΑπό την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Σπύρος Ρεβύθης, μιλώντας στο Open, τόνισε: «η λοκομοτίβα – το βαγόνι που εκτελούσε τις εργασίες καθαρισμού- δεν είχε φρένα. Όταν είδαν ότι δεν έχει φρένα, κατέβαινε με ανεξέλεγκτη ταχύτητα από την Κηφισιά και προκειμένου να σταματήσει γιατί είναι όλο κατηφόρα το δίκτυο, βάλανε το συρμό για να το σταματήσει. Θα είχαμε πιο σημαντικές ζημιές».

Επίσης, σημείωσε ότι: «Είμαστε πολύ συγκλονισμένοι σαν εργαζόμενοι».

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως τα δρομολόγια γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια και ότι το πρόβλημα δεν θα λυθεί πριν το απόγευμα.Loading...