Μετά από τις “ενοχικές” παραιτήσεις του Παναγιώτη Κοντολέωντος και του Γρηγόρη Δημητριάδη, τον διασυρμό της χώρας σχετικά με τον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ήρθε η σειρά της Ευρωπαϊκή Ένωσης να δώσει ένα ακόμα χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα δεν θα λάβει τα χρήματα της δεύτερης δόσης του ταμείου ανάκαμψης.

Η πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση για ενδεχόμενες κυρώσεις στην Ελλάδα γίνεται εδώ και καιρό στο κέντρο αποφάσεων της ΕΕ, αφού η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε να εφαρμόσει μέτρα για να πετύχει τους στόχους που της έχουν τεθεί αναφορικά με το κράτος δικαίου.

Μάλιστα, εκτιμούν ότι μετά το σκάνδαλο με τις υποκλοπές σε δημοσιογράφους και σε αρχηγό κόμματος της αντιπολίτευσης καθώς και τις παραιτήσεις των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων, του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Παναγιώτη Κοντολέοντα, είναι πλέον πρακτικά αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατέθεσε πρόταση για σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης, πρόταση που δεν έγινε τελικά δεκτή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Loading...