Αρχική » ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: “Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο” – Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση

ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: “Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο” – Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση

από admin
ΥΠ.ΑΜ. Αυστραλίας: "Έρχεται σύρραξη με Κίνα-Ρωσία -Προετοιμαστείτε για πόλεμο" - Απειλούν και οι ΗΠΑ με στρατιωτική δράση

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Μπαράζ απειλών για στρατιωτική δράση έχουν εξαπολύσει Αυστραλία και ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις περί “κόκκινης γραμμής” στο θέμα της βάσης της Κίνας στις Νήσους Σολομώντα.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Πίτερ Ντάτον σε ομιλία τόνισε πως η χώρα πρέπει «να προετοιμαστεί για πόλεμο». Ταυτόχρονα, σύγκρινε την Κίνα και τη Ρωσία με τη ναζιστική Γερμανία τη δεκαετία του 1930.

Η ομιλία του έγινε στην Ημέρα Anzac, την εθνική μέρα μνήμης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία η οποία γενικότερα τιμά τη μνήμη όλων των Αυστραλών και Νεοζηλανδών «που υπηρέτησαν την πατρίδα τους και πέθαναν σε όλους τους πολέμους, διαμάχες και ειρηνευτικές επιχειρήσεις».

“Κίνα και Ρωσία είναι η Γερμανία του 1930”
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Άμυνας της Αυστραλίας, Peter Dutton επικαλέστηκε το φάντασμα της ναζιστικής Γερμανίας δηλώνοντας ότι η Αυστραλία μπορεί να διατηρήσει την ειρήνη μόνο προετοιμαζόμενη για πόλεμο.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι οι Αυστραλοί δεν πρέπει να υποθέτουν ότι οι θυσίες των Anzacs θα αποτρέψουν μελλοντικές συγκρούσεις στην περιοχή.

Ο Dutton συνέκρινε επίσης ευθέως τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αδόλφο Χίτλερ και υποστήριξε ότι η Κίνα βρίσκεται σε παρόμοια πορεία με τη Γερμανία τη δεκαετία του 1930, ενόψει του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ίδια σχόλια έκανε και αργότερα σε συνέντευξη του στο κανάλι Channel Nine.

“Θα υπάρξει σύγκρουση στην περιοχή μας – Δεν είναι μακριά…”
«Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσεις την ειρήνη είναι να προετοιμαστείς για πόλεμο και να είσαι δυνατή ως χώρα», είπε ο Ντάτον στο Channel 9.

“Όχι να σκύβουμε ή να είμαστε αδύναμοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.”

Όταν ρωτήθηκε για τα μαθήματα που προσφέρει η Ημέρας Anzac, ο Dutton προειδοποίησε ότι η προοπτική σύγκρουσης δεν είναι μακρινή.

“Δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένη ότι η θυσία που έγινε από τους Anzacs ή εκείνους στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ή στο Βιετνάμ ή στη Μέση Ανατολή … ότι κατά κάποιο τρόπο θα συνεχίσει να ζει στην αιωνιότητα χωρίς σύγκρουση στην περιοχή μας”, είπε.

“Άνθρωποι όπως ο Χίτλερ και άλλοι δεν είναι απλώς αποκύημα της φαντασίας μας. Έχουμε τον Πρόεδρο Πούτιν κάποιον που αυτή τη στιγμή είναι πρόθυμος να σκοτώσει γυναίκες και παιδιά. Και αυτό συμβαίνει το έτος 2022. “

Οι Κινέζοι «με τις πράξεις τους και τα λόγια τους» βρίσκονται στην ίδια πορεία με την ναζιστική Γερμανία του 1930 που κατέλαβε εδάφη στην Ευρώπη πριν εισβάλει στην Πολωνία το 1939.

«Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των χωρών για να κοιτάξουμε κατάματα κάθε επιθετική ενέργεια για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να διατηρήσουμε την ειρήνη στην περιοχή μας και για τη χώρα μας», είπε, προσθέτοντας ότι είναι άσκοπο οι άνθρωποι να προσποιούνται ότι «δεν συμβαίνει τίποτα».

   

warnews247

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards