Απειλεί ανοιχτά τη Δύση ο Πούτιν: «Σκληρή και ακαριαία απάντηση για όσους μπλεχτούν στα πόδια μας»


Μετά την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εκτοξεύει απειλές κατά της Δύσης και όσων χωρών «μπλεχτούν στα πόδια» της Ρωσίας.

Μιλώντας στο Συμβούλιο των Νομοθετών στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν δήλωσε ότι όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» και «σκληρά» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις σχετικά με αυτό», δήλωσε.

Μεταξύ άλλων, ο Πούτιν τόνισε ότι τα σχέδια της Δύσης να «στραγγαλίσει» οικονομικά τη Ρωσία έχουν αποτύχει, ενώ για ακόμη μια φορά επανέλαβε την πεποίθηση ότι όλοι οι στόχοι της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησής» του στην Ουκρανία θα στεφθούν με επιτυχία.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας έχουν αντέξει στις δυτικές κυρώσεις και υποσχέθηκε ότι η Μόσχα θα απαντήσει στις απόπειρες απομόνωσης της Ρωσίας.

Σύμφωνα με έγγραφο που απέκτησε το πρακτορείο Reuters την Τετάρτη (27/4), το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει συρρίκνωση του ΑΕΠ της τάξεως του 8,8% με 12, 4%, κάτι που δείχνει ότι οι κυρώσεις έχουν πράγματι αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία.

Ζαχάροβα: «Δεν θα διστάσουμε να χτυπήσουμε»
Νωρίτερα την Τετάρτη, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απείλησε ευθέως τις χώρες της Δύσης, λέγοντας ότι η Ρωσία δεν θα δίσταζε να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στις χώρες του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν την Ουκρανία με όπλα.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι, εάν ο σκοπός είναι να σταματήσει ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με στρατιωτικές προμήθειες, η Ρωσία μπορεί να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου. Εξάλλου, αυτό που κάνουν οδηγεί άμεσα σε θανάτους και αιματοχυσία στο ουκρανικό έδαφος».

   

eleftherostypos

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here