Αρχική » Μη αισθητικές εφαρμογές του BOTOX στην πλαστική χειρουργική

Μη αισθητικές εφαρμογές του BOTOX στην πλαστική χειρουργική

από admin

Από την εισαγωγή τους στην κλινική ιατρική το 1989, οι ενέσεις botox έχουν χρησιμοποιηθεί σε αρκετούς τομείς. Αρχικά χρησιμοποιήθηκαν για μη χειρουργική αντιμετώπιση του στραβισμού. Οι ενέσεις αυτές χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως σε πλαστική και επανορθωτική χειρουργική, ωστόσο, οι μη αισθητικές χρήσεις του μπότοξ έχουν αναπτυχθεί πολύ τις τελευταίες δύο δεκαετίες και καλύπτουν πολλούς τομείς, όπως ουρολογία, δερματολογία, οφθαλμολογία, ωτορινολαρυγγολογία, γυναικολογία, γενική χειρουργική και νευρολογία.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι μια ισχυρή νευροτοξίνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium botulinum. Προκαλεί παράλυση των μυών εμποδίζοντας την απελευθέρωση ακετυλοχολίνης στη νευρομυϊκή σύνδεση. Η τοξίνη αυτή επηρεάζει επίσης την απελευθέρωση άλλων νευροδιαβιβαστών και νευροπεπτιδίων, γεγονός το οποί έχει συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των εναλλακτικών χρήσεών της. Έχουν αναφερθεί επτά διαφορετικοί τύποι της τοξίνης, με διάφορους υποτύπους που διαθέτουν μοναδικές πρωτεϊνικές αλληλουχίες και διακριτές μοριακές οντότητες.

Όλα τα προϊόντα botox που κυκλοφορούν στην αγορά αποτελούνται από τον ορότυπο A1 (botulinum toxin type A), εκτός από ένα προϊόν ορότυπου Β, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι έχει χαμηλότερη δραστικότητα στους ανθρώπους από ό, τι σε πειραματικές μελέτες σε ζώα. Τα τρία προϊόντα βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α που χρησιμοποιούνται ευρέως, τα οποία διαφέρουν στην τελική τους σύνθεση και μονάδες ισχύος, είναι η onabotulinumtoxin A (Botox; Allergan, Inc., Dublin, Ireland), abobotulinumtoxin A (Dysport; Ipsen, Paris, France) και incobotulinumtoxin A ( Xeomin, Merz, Frankfurt am Main, Γερμανία).

Πολλές μη-αισθητικές χρήσεις έχουν προκύψει τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Αν και έχουν διερευνηθεί κυρίως οι χρήσεις στον αισθητικό τομέα αυτό το άρθρο στοχεύει να παρέχει μια ολοκληρωμένη αλλά συνοπτική ανασκόπηση από τις πιο κοινές μη αισθητικές της χρήσεις.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο: https://www.tsakonis.gr/mh-aisthitikes-efarmoges-botox/

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards