Αρχική » Πλεύρης: Θα ακούσουμε τους Ειδικούς και μετά η απόφαση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών του ΕΣΥ

Πλεύρης: Θα ακούσουμε τους Ειδικούς και μετά η απόφαση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών του ΕΣΥ

από admin
Πλεύρης: Θα ακούσουμε τους Ειδικούς και μετά η απόφαση για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών του ΕΣΥ Περίπου 30 διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

Πρώτα θα ακούσουν τη γνωμάτευση της Επιτροπής Ειδικών και μετά θα ληφθούν αποφάσεις από το υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών του ΕΣΥ, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας φιλοξενήθηκε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής των ανεμβολίαστων γιατρών του ΕΣΥ από την 1η Ιανουαρίου. Είπε πως το υπουργείο θα ακούσει πρώτα τις θέσεις των Ειδικών και μετά θα λάβει την οποιαδήποτε απόφαση για το πρωτόκολλο της επιστροφής τους στο ΕΣΥ.

Τονίστηκε μάλιστα, πως μπορεί η συνεδρίαση της Επιτροπής του υπουργείου να έγινε σήμερα Τετάρτη 7/12, ωστόσο καμία απόφαση δεν αναμένεται να παρθεί την ίδια μέρα.

Ο Θάνος Πλεύρης στάθηκε στο ότι αναζητείται το πρωτόκολλο επιστροφής τους, τόσο για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, όσο και για την ασφάλεια των ίδιων των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Συμπλήρωσε δε, ότι το ελάχιστο μέτρο που θα τηρηθεί, θα είναι τα συχνά τεστ και η παρακολούθηση της κατάστασής τους.

700 άτομα προσελήφθησαν στη θέση των ανεμβολίαστων

Αναφορικά με το προσωπικό που προσελήφθη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προκειμένου να καλύψουν τις θέσεις που έμειναν κενές, λόγω της αναστολής σύμβασης των ανεμβολίαστων υγειονομικών, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως πρόκειται για περίπου 700 άτομα. Εκτίμησε μάλιστα ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει η ακριβής ρύθμιση του θέματος.

Ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό γρίπης χωρίς παραπεμπτικό

Μιλώντας, από κει και πέρα, για τον εμβολιασμό της γρίπης στα φαρμακεία χωρίς παραπεμπτικό, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι απομένουν κάποιες εργασίες από το ΗΔΙΚΑ και εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις, με στόχο το μέτρο να τεθεί σε ισχύ μέχρι τα μέσα του Δεκεμβρίου.

Πηγή: thetoc.gr

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards