Μητσοτάκης: Προκηρύξτε τώρα εκλογές – Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές

Πρόωρες κάλπες για εθνικές εκλογές «έδειξε» ο πρωθυπουργός – Η συζήτηση για διακοπές σε σκάφη δεν είναι κουτσομπολιό αλλά βαθιά πολιτική, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ- Δεν απέφυγε τις προκλήσεις και τις ειρωνείες ο Τσίπρας παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του
Μπορεί ο δεύτερος γύρος της αντιπαράθεσης Τσίπρα- Μητσοτάκη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να κινήθηκε σε πιο ήπιους τόνους από την πρώτη τους θυελλώδη αντιπαράθεση, όμως ο πρωθυπουργός δεν απέφυγε τις προκλήσεις και τις ειρωνείες την ώρα που διαβεβαίωνε ότι κάνει μιλά μόνον με πολιτικούς όρους.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε στην ομιλία του πως η συζήτηση για διακοπές σε σκάφη δεν είναι κουτσομπολιό αλλά βαθιά πολιτική, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας που έκανε καριέρα ενοχοποιώντας τους πολιτικούς του αντιπάλους για σχέσεις με την ελίτ έκανε διακοπές στα κρυφά σε πανάκριβα κότερα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποστροφή του πρωθυπουργού που αποκάλεσε «περιφερόμενη γλάστρα» τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο», τονίζοντας πως αυτό μόνον θλίψη προκαλεί , ενώ υπογράμμισε την ταύτιση Τσίπρα-Πολάκη.


Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταρρεύσει, αλλά θα κερδίσει τις εκλογές, «δείχνοντας» μάλιστα ακόμα και πρόωρες κάλπες. Δεν παρέλειψε να αποκαλέσει «κύριο» τον Κουφοντίνα, ενώ κλείνοντας την ομιλία του είπε πως οι Ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Και είναι αυτή του η αποστροφή που ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε πρόωρες εκλογές, αφού αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει στις ευρωκάλπες, αυτόματα και σύμφωνα με τη δική του ρήση, θα έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη οπότε και θα πρέπει να προσφύγει αμέσα στις κάλπες.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ protothema.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here