Αρχική » Έμμεση παραδοχή Γεροβασίλη ότι παρακολουθούνται πολίτες μέσω social media

Έμμεση παραδοχή Γεροβασίλη ότι παρακολουθούνται πολίτες μέσω social media

από admin
Όλγα Γεροβασίλη προσπάθησε να αιτιολογήσει τις προληπτικές

Σε έμμεση παραδοχή ότι οι πολίτες παρακολουθούνται για τα όσα γράφουν στα social media προχώρησε η Όλγα Γεροβασίλη υπουργός Προστασίας  του Πολίτη, με αφορμή τις προληπτικές προσαγωγές στα Γιαννιτσά και τον σάλο που προκλήθηκε από αυτές.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ, η Όλγα Γεροβασίλη  προσπάθησε να αιτιολογήσει τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά πριν από την ομιλία του Φώτη Κουβέλη.

Τα όσα είπε είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο έδρασε η αστυνομία: «Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα καλούν σε βίαιη δράση πολίτες.

Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο (σ.σ. απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους) θα το βρείτε από μόνοι σας».Και συνέχισε τονίζοντας ότι «βεβαίως η ΕΛΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση…..παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος…. Ένας από τους μηχανισμούς είναι η προληπτική προσαγωγή….πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα οι προσαγωγές έχουν ονοματεπώνυμα και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν, αυτό είναι μέρος της δουλειάς….»

Κατέληξε δε υποστηρίζοντας «διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει ήδη συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, τότε είναι πράξη βίας».

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards