Αρχική » Τι είναι η ενεργειακή θεραπεία Healing Touch?

Τι είναι η ενεργειακή θεραπεία Healing Touch?

από admin

Το Healing Touch είναι μία ολιστική θεραπεία ενεργειακής ιατρικής (energy medicine), που αποσκοπεί στη σωματική, νοητική, συναισθηματική, και ψυχική υγεία του ατόμου μέσα από τη βελτίωση του ενεργειακού του συστήματος.

Η μέθοδος δημιουργήθηκε το 1980 στην Αμερική από τη Janet Mentgen, νοσηλεύτρια με 43 χρόνια προϋπηρεσίας. Η Janet συνειδητοποίησε πόσο πολύ βελτιώνονταν οι ασθενείς της όταν χρησιμοποιούσε απλές τεχνικές ενεργειακής θεραπείας και διαλογισμού. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να εμπλουτίσει την τεχνική της με ενεργειακές πρακτικές από τους πιο διάσημους θεραπευτές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Rosalyn Bruyere, Barbara Brennan, Rudy Noel, Brugh Joy, John Scudder, Alice Bailey, Rod Campbell, τον Στυλιανό Αττεσλή (γνωστό στην Αμερική ως “daskalos”), Ινδιάνους Χόπι θεραπευτές, Αβορίγινες από την Αυστραλία κ.ά.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε το Healing Touch, το οποίο επισημοποίησε την ενεργειακή ιατρική και στους ιατρικούς κύκλους της Αμερικής καθώς δραστηριοποιήθηκε στα νοσοκομεία. Η έρευνα, η πρακτική, η διδασκαλία και η εξάπλωση του προγράμματος της Janet Mentgen της έφεραν την αναγνώριση ως Νοσοκόμα της Χρονιάς στην Αμερική (1988) και το 1993 ο Οργανισμός Ολιστικών Νοσηλευτών Αμερικής (AΗΝΑ) πιστοποίησε το Healing Touch ως αναγνωρισμένη θεραπευτική μέθοδο.

Ποιες είναι η σχέση του Healing Touch με το Reiki?

Σήμερα η μέθοδος Healing Touch χρησιμοποιείται από νοσηλευτές, ψυχολόγους, χειροπρακτικούς, οστεοπαθητικούς, δασκάλους Reiki και πολλές άλλες ειδικότητες θεραπευτών. Πολλοί ρωτούν συγκεκριμένα ποιες είναι οι διαφορές του Healing Touch και του Reiki, αφού και οι δύο είναι μέθοδοι ενεργειακής θεραπείας, στις οποίες εκπαιδευμένοι θεραπευτές διευκολύνουν την αυτοΐαση του θεραπευόμενου.

Το Healing Touch αποτελείται από τη συλλογή ενεργειακών θεραπευτικών τεχνικών (τόσο της Janet Mentgen όσο και άλλων διάσημων ενεργειακών θεραπευτών). Ακολουθεί μια σειρά συγκεκριμένων, τεκμηριωμένων τεχνικών που καθαρίζουν, ισορροπούν και ενεργοποιούν το ενεργειακό μας σύστημα. Συγκεκριμένα, λόγω και του ότι το χρησιμοποιούν καθημερινά σε νοσοκομεία της Αμερικής, το Healing Touch βασίζεται σε ένα πρωτόκολλο τεχνικών που εστιάζει σε κάθε περίπτωση και ζήτημα, όπως προβλήματα σπονδυλικής στήλης, πονοκεφάλους, γρήγορη επούλωση πληγών μετά από χειρουργείο, διαχείριση πόνου, χρόνιες ασθένειες κ.ά. Για να γίνει κάποιος επίσημος θεραπευτής Healing Touch χρειάζεται να παρουσιάσει την εργασία του ως μαθητευόμενος, να περάσει εξέταση και να έχει συμπληρώσει 5 επίπεδα μαθημάτων που διαρκούν τουλάχιστον 2-3 χρόνια πρακτικής. Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από το American Holistic Nurses Association, με Κώδικα Δεοντολογίας και Πρότυπα Πρακτικής, και βάσει των αρχών του Οργανισμού Νοσηλευτών Αμερικής (American Nurses Credential Center). Σήμερα το Healing Touch διδάσκεται σε πανεπιστήμια και ιατρικές σχολές των ΗΠΑ.

Το Reiki προέρχεται από την Ιαπωνία. Είναι επίσης μια ενεργειακή ολιστική θεραπεία που κυρίως χρησιμοποιεί ιερά σύμβολα. Συνήθως ο νέος θεραπευτής διδάσκεται από έναν παλαιότερο Reiki Master, και η διδασκαλία δεν είναι συγκεκριμένη ή τυποποιημένη, αλλά εξαρτάται από τον κάθε Reiki Master. Το πιο γνωστό σύστημα Reiki, χωρίς φυσικά να είναι το μόνο, είναι αυτό που δημιουργήθηκε από τον Mikao Usui το 1922 και αποτελείται από 4 επίπεδα.

Που προσφέρεται το Healing Touch?

Το Healing Touch στην Ελλάδα προσφέρεται στο κέντρο ολιστικών μεθόδων και θεραπειών THE HOLISTIC AWARENESS CENTER. Οι συνεδρίες Healing Touch μπορούν να γίνουν είτε από κοντά είτε, όπως εδώ και χρόνια, επίσημα με συνεδρίες μέσω του διαδικτύου (distance healing), καθώς έχει διαπιστωθεί ότι λειτουργεί με τα ίδια καταπληκτικά αποτελέσματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαφορές των δύο ενεργειακών θεραπειών, μπορείτε να δείτε στο: Healing touch at holistic awareness center

Ο Γιώργος Αργυράτος είναι συνιδρυτής του Holistic Awareness Center. Με υπόβαθρο κλασικής μουσικής και τραγουδιού, είναι κάτοχος Διπλώματος Μονωδίας (Όπερα) και πιστοποιημένος δάσκαλος – μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Τεχνικής Alexander (AmSAT). Ο Γιώργος μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης και εστιάζει στο να μοιράζεται την κινησιολογική τεχνική Αλεξάντερ και το Healing Touch με τον κόσμο. Επίσης, ειδικεύεται στο Breatheology, ένα σύστημα που προάγει τεχνικές συνειδητής αναπνοής όχι μόνο για επαγγελματίες που χρειάζεται να ελέγχουν άριστα την αναπνοή τους (π.χ. αθλητές, δημόσιοι ομιλητές κ.ά.) και ανθρώπους σε διαδικασία αποκατάστασης, αλλά και όσους αναζητούν απλά και πρακτικά εργαλεία για τη βελτίωση της καθημερινής τους ζωής.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards