Αρχική » Έρχεται μεγάλο «μπαμ» στην οικονομία: «Δεν είναι απεριόριστοι οι δημόσιοι πόροι»

Έρχεται μεγάλο «μπαμ» στην οικονομία: «Δεν είναι απεριόριστοι οι δημόσιοι πόροι»

από admin
Έρχεται μεγάλο «μπαμ» στην οικονομία: «Δεν είναι απεριόριστοι οι δημόσιοι πόροι»

Τι θα γίνει όταν σταματήσει να ρέει χρήμα για να χρηματοδοτούνται κλειστές επιχειρήσεις και εργαζόμενοι σε αναστολή;

Το «καμπανάκι» για τα δημόσια οικονομικά έκρουσε νωρίτερα σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θοδωρής Σκυλακάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τις παροχές της κυβέρνησης προς όσους πλήττονται από τα lockdowns.Μιλώντας στο Mega, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός ξεκαθάρισε πως οι πόροι του ελληνικού κράτους δεν είναι σε καμία περίπτωση απεριόριστοι, καλώντας τους πολίτες να τηρούν όλα τα μέτρα προκειμένου να μην μπει η χώρα σε νέο καθολικό lockdown:

«Θέλω λίγο να καταλάβουμε κάτι ως κοινωνία. Ότι τα δημόσια οικονομικά δεν είναι απεριόριστα, έχουν υπάρξει πολύ μεγάλα χτυπήματα στα δημόσια οικονομικά.

Μόνο πέρυσι ταμειακά ο κορωνοϊός μας κόστισε 24δισ. ευρώ. Έχουμε τα χρήματα του ταμείου Ανάκαμψης τα οποία έρχονται μπροστά μας, αλλά αυτά που θα δαπανήσουv (και) φέτος θα είναι επίσης πολύ σημαντικά ποσά και έχουμε ακόμη μπροστά μας τις αβεβαιότητες που είναι πολύ σημαντικές».
Έχοντας μία καλύτερη εικόνα σε αριθμούς όλων όσων περιληπτικά είπε ο κ. Σκυλακάκης, αξίζει να επικαλεστούμε τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα δημόσια οικονομικά που είναι αποκαρδιωτικά:

Το δημόσιο χρέος στο τρίτο τρίμηνο του 2020 αυξήθηκε στα 337,542 δισ. ευρώ από 334,277 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2019.

Παράλληλα στη Γενική Κυβέρνηση καταγράφηκε έλλειμμα ύψους 2,132 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 2,45 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2019.

Το συνολικό έλλειμμα στο 12μηνο του 2020 διαμορφώθηκε στα 18,2 δισ. ευρώ!Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards