Αρχική » Kασιδιάρης: Στις 25 Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

Kασιδιάρης: Στις 25 Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α’ Αθηνών

από admin
Kασιδιάρης: Στις 25 Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος στην Α' Αθηνών

Την κάθοδό τους στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία Έλληνες ανακοίνωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Μετά το μπλόκο του Αρείου Πάγου στο κόμμα «Έλληνες» για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Ηλίας Κασιδιάρης, που καταδικάστηκε για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ετοιμάζεται για τη δεύτερη κάλπη.

Όπως γνωστοποίησε, μέσω Twitter, η δήλωση της υποψηφιότητάς του θα βασιστεί στα όσα προβλέπει ο εκλογικός νόμος και γνωμοδότηση του κ. Αλιβιζάτου.

Η ανακοίνωση του Ηλία Κασιδιάρη
«Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθηνών με τον συνασπισμό Ανεξαρτήτων Υποψηφίων υπό την επωνυμία ΕΛΛΗΝΕΣ. Η δήλωση της υποψηφιότητας μου θα βασιστεί στις προβλέψεις του εκλογικού νόμου και στην γνωμοδότηση Αλιβιζάτου: « Αν ο Κασιδιάρης και οι φίλοι του εμφανισθούν ως «συνασπισμός ανεξαρτήτων» και όχι ως κόμμα και συγκεντρώσουν πάνω από το 3% των ψήφων (κάτι πολύ πιθανόν πλέον), θα μπορούν να μπουν στη Βουλή πλησίστιοι. Το ορίζει ρητά η παράγραφος 1 του άρθρου 99 του εκλογικού νόμου (π.δ. 26/2012)».

Ο συνασπισμός ανεξάρτητων υποψηφίων δεν είναι κόμμα καθώς δεν διαθέτει ψηφοδέλτιο επικρατείας και δεν δικαιούται κρατικής χρηματοδότησης, ως εκ τούτου δεν περιορίζεται από τις αντισυνταγματικές τροπολογίες Μητσοτάκη.

Οι ψήφοι που λαμβάνει ο συνασπισμός ανά εκλογική περιφέρεια αθροίζονται στην επικράτεια, όπως ακριβώς ισχύει και με τους συνασπισμούς κομμάτων, εξού και η βεβαιότητα Αλιβιζάτου πώς θα συγκεντρώσουμε πάνω από το 3% των ψήφων και θα μπούμε στη Βουλή πλησίστιοι.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards