Αρχική » Αποκάλυψη: Η Λοΐζου είχε πιαστεί στο «δόκανο» του Σταϊκούρα από το 2012

Αποκάλυψη: Η Λοΐζου είχε πιαστεί στο «δόκανο» του Σταϊκούρα από το 2012

από admin

Το 2012 έγινε το αυτονόητο: Το Δημόσιο έκανε απογραφή συνταξιούχων μετά από το 1949 (!), προκειμένου να διαπιστώσει ποιος ζει, ποιος πέθανε και ποιος εισπράττει τις συντάξεις.

Οι διασταυρώσεις εντόπισαν εκατοντάδες περιπτώσεις «ξεχασιάρηδων» κληρονόμων. Μεταξύ αυτών ήταν και το πρόσωπο της ημέρας, η Μυρσίνη Λοΐζου.

Με την ολοκλήρωση της απογραφής, είχαν εντοπιστεί κατ’ αρχάς, 3.423 περιπτώσεις συνταξιούχων με ημερομηνία θανάτου προγενέστερη κατά τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία διαγραφής τους. Στις περιπτώσεις αυτές, που οι θάνατοι είχαν δηλωθεί με καθυστέρηση, αναζητήθηκαν, αρχικά μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις συνολικού ποσού 64,4 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό ανακτήθηκε συνολικά ποσό ύψους 42,2 εκατ. ευρώ , ενώ αναζητούνται 22,2 εκατ. από κληρονόμους, ή συνδικαιούχους των λογαριασμών, στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Υπήρχε, όμως και μια… special κατηγορία. Από τον έλεγχο των περιπτώσεων των θανόντων συνταξιούχων, διαπιστώθηκαν 358 περιπτώσεις, με αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά άνω των 30.000 ευρώ, που απεστάλησαν στις αρμόδιες εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές λόγω:

(α) Μη αναγγελίας θανάτου, η οποία οφείλεται σε ενδεχόμενο δόλο δεδομένου ότι οι αχρεωστήτως καταβληθείσες συντάξεις είχαν αναληφθεί και δεν βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των θανόντων.

(β) Μη εύρεσης των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό, γιατί οι εν λόγω λογαριασμοί είχαν συνδεθεί για την εξόφληση λογαριασμών, δανείων και λοιπών οφειλών και δεν κατέστη δυνατόν να αναληφθούν.


Για αυτές τις 358 περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων- μεταξύ των οποίων και η περίπτωση Λοϊζου- αναζητήθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς που πιστώνονταν οι συντάξεις το αχρεωστήτως καταβληθέν ποσό των 26,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από την τότε έρευνα, η οποία διήρκησε πάνω από 12 μήνες, διαπιστώθηκαν 92 περιπτώσεις με υπόνοια απάτης που τελέστηκαν κατά την περίοδο από το 1991 μέχρι και το 2012. Σχηματίστηκε, δε, δικογραφία 1.439 σελίδων, η οποία πήρε το δρόμο για τους αρμόδιους εισαγγελείς.

Τι υποστηρίζει η Μυρσίνη Λοΐζου

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια η Μυρσίνη Λοΐζου στην ανακοίνωση παραίτησής της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει: «Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες». Υποστηρίζει δε ότι «ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες» και πως «μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω».

Ωστόσο, το δικαστήριο την καταδίκασε όπως αποτυπώνεται στην δικαστική απόφαση του Εφετείου:

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards