Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς σχετικά για το θέμα, ο κ. Πέτσας ήταν κατηγορηματικός:«Δεν γίνεται ανασχηματισμός αλλά μια μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για διορθωτικές κινήσεις. Οι όποιες κινήσεις κάνει ο πρωθυπουργός τις επόμενες ημέρες δεν θα συνιστούν ανασχηματισμό, αλλά ενίσχυση του κυβερνητικού έργου».

Η τοποθέτηση του κ. Πέτσα ήρθε στον απόηχο πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας που ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, οι αλλαγές επί του κυβερνητικού σχήματος θα ανακοινωθούν την Τρίτη, ωστόσο δεν μπορούν αυτές να χαρακτηριστούν «ανασχηματισμός», καθώς σκοπός της αναδιάρθρωσης είναι η κάλυψη των επιτελικών θέσεων που κατείχαν οι δύο υφυπουργοί που είχαν παραιτηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόσωπο – «κλειδί» στον ανασχηματισμό αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το συντονισμό της επιτροπής εργασιών για το Ταμείο Ανάκαμψης των 72 δισ. ευρώ.Loading...