Αρχική » Πέτσας: Γενναίο μέτρο το food pass – Tην άνοιξη του 2023 θα προκύψει αυτοδυναμία Μητσοτάκη

Πέτσας: Γενναίο μέτρο το food pass – Tην άνοιξη του 2023 θα προκύψει αυτοδυναμία Μητσοτάκη

από admin
Πέτσας: Γενναίο μέτρο το food pass - Tην άνοιξη του 2023 θα προκύψει αυτοδυναμία Μητσοτάκη

Για «ένα γενναίο μέτρο», όσον αφορά την επιδότηση του 109% της αγορά τροφίμων από τον Φεβρουάριο, έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στ. Πέτσας, ο οποίος και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, θα προκύψει αυτοδυναμία Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΑΝΤ1 , εκτίμησε ότι σύμφωνα με όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός, οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2023.
Υπογράμμισε ότι βασική στρατηγική της ΝΔ στην επόμενη Κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα είναι η ουσιαστική αύξηση των μισθών, ώστε οι πολίτες να πάρουν ένα δίκαιο μέρισμα από την ανάπτυξη.

Για επιδότηση τροφίμων

Αναφερόμενος στην επιδότηση στις αγορές τροφίμων για ένα εξάμηνο, σημείωσε ότι το κόστος του μέτρου υπολογίζεται περίπου στα 650 εκατ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων, ενώ θα ωφεληθεί περίπου το 85% των νοικοκυριών.

Σημείωσε ότι όπως είπε ο πρωθυπουργός χθες στη Βουλή η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, προσθέτοντας πως η Κυβέρνηση κινείται σε 2 άξονες για την αντιμετώπιση της, που είναι αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών με την αύξηση του κατώτατου μισθού, μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με μια σειρά από επιδόματα και μέτρα.

Για υποθέσεις Σπυράκη και Καϊλή

Περαιτέρω, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιπτώσεις της κ. Καϊλή και της κ. Σπυράκη, αν και εντελώς διαφορετικές, θέτουν υπό αμφισβήτηση συνολικά το πολιτικό σκηνικό και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Μάλιστα, για την υπόθεση της Μ. Σπυράκη, σημείωσε πως θα έπρεπε να είχε ενημερώσει τον Πρωθυπουργό πριν γίνει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards