Αρχική » ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει και η αποχή λένε στο κόμμα

ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει και η αποχή λένε στο κόμμα

από admin
Δεύτερο εκλογικό ράπισμα για ΣΥΡΙΖΑ: Φταίει και η αποχή λένε στο κόμμα

Ως αναμενόμενη τη συντριπτική ήττα για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή υποδέχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών όπου δείχνουν νέο εκλογικό θρίαμβο της Ν.Δ. και στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου επικρατεί απόλυτη αμηχανία για τα αποτελέσματα που έβαψαν μπλε τον χάρτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει εμφανιστεί- προς ώρας- τουλάχιστον στο στρατηγείο του κόμματος όπου βρίσκονται ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης και κυβερνητικά στελέχη.

Σε ένα πρώτο σχόλιο αποτίμησης του αποτελέσματος κομματικές πηγές έδειχναν μεταξύ άλλων για την ήττα τόσο την αποχή όσο και τα ” ιδιαίτερα χαρακτηριστικά” κάθε περιοχής ισχυριζόμενες ότι δεν αποτυπώνουν τις πραγματικές πολιτικές επιρροές των κομμάτων

Σύμφωνα με το σχόλιο κομματικών πηγών:Κομματικές πηγές σημειώνουν ως πρώτο σχόλιο για τα αποτελέσματα:

1. Το εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο συμμετοχής των πολιτών στον δεύτερο γύρο, είναι το βασικό χαρακτηριστικό της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, τα όποια πολιτικά συμπεράσματα θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να εξαχθούν. Εξάλλου, τα αποτελέσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι συνάρτηση και των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής, χωρίς να αντιπροσωπεύουν ευθύγραμμα την πολιτική επιρροή κάθε κόμματος, όπως μας έδειξαν και οι εκλογές του 2014.

2. Στην περιφέρεια Αττικής και την Αθήνα οι υποψήφιοι που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν ένα σημαντικό αγώνα και αυξάνουν τα ποσοστά τους σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Αθήνα διπλασιάζει το ποσοστό του, ενώ και η Ρένα Δούρου το αυξάνει σημαντικά.

3. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη μάχη είναι αυτή της κάλπης των εθνικών εκλογών, όπου το δίλημμα θα είναι καθαρό και ο λαός μας θα αποφασίσει ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και με ποιο πρόγραμμα θα προχωρήσει η χώρα την επόμενη 4ετία. Αν θα συνεχιστεί η προοδευτική διακυβέρνηση ή αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις μνημονιακές πολιτικές.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards