Αρχική » Σχεδόν 30% πτώση στο ρούβλι σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ λόγω των σκληρών κυρώσεων

Σχεδόν 30% πτώση στο ρούβλι σε χαμηλό επίπεδο ρεκόρ λόγω των σκληρών κυρώσεων

από admin
Το αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκε ενώ το ρούβλι έπεσε σχεδόν 30% σε χαμηλό ρεκόρ τη Δευτέρα

ΤΟΚΙΟ, 28 Φεβρουαρίου(Reuters) – Το αργό πετρέλαιο εκτινάχθηκε ενώ το ρούβλι έπεσε σχεδόν 30% σε χαμηλό ρεκόρ τη Δευτέρα, αφού οι δυτικές χώρες επέβαλαν σκληρές νέες κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού ορισμένων τραπεζών από το παγκόσμιο σύστημα πληρωμών SWIFT.

Η κατάσταση στην Ουκρανία ενέτεινε τους φόβους ότι ο εφοδιασμός πετρελαίου από τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό στον κόσμο θα μπορούσε να διαταραχθεί, οδηγώντας τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent στα 4,21 δολάρια ή 4,3% στα 102,14 δολάρια. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 4,58 δολάρια ή 5,0% στα 96,17 δολάρια το βαρέλι.«Λέω στους πελάτες το μόνο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι οι τιμές της ενέργειας θα είναι υψηλότερες και θα υπάρξουν κάποιοι δικαιούχοι», δήλωσε ο John Milroy, οικονομικός σύμβουλος της Ord Minnett στο Σίδνεϊ.

Οι μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού υποχώρησαν αφού πέρασαν την πρωινή συνεδρίαση ως επί το πλείστον στο πράσινο, ευθυγραμμίζοντάς τες με την πτώση για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 (.N225) υποχώρησε 0,25%, ενώ τα κινεζικά blue chips (.CSI300) διολίσθησαν 0,36%. Ωστόσο, ο δείκτης αναφοράς της Αυστραλίας (.AXJO) σημείωσε αύξηση 0,64%, ενισχύθηκε από τις ενεργειακές μετοχές.

Ο δείκτης περιφερειακών μετοχών της MSCI (.MIAP00000PUS) έχασε 0,58%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών emini των ΗΠΑ έδειχναν πτώση 2,35% κατά την επανεκκίνηση, ενώ τα πανευρωπαϊκά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης EURO STOXX 50 υποχώρησαν 3,90%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης FTSE υποχώρησαν 1,21%.

«Είχαμε κατακλυσμό πολύ αρνητικών πληροφοριών το Σαββατοκύριακο», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής αγοράς στην IG Australia. «Μιλάμε για κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με  την απειλή πυρηνικού πολέμου».«Η αστάθεια είναι αυξημένη», είπε. “Η δράση των τιμών είναι απίστευτα ασταθής.”

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ υποχώρησε περίπου 9 μονάδες βάσης στο 1,89%, και οι ισοδύναμες αποδόσεις της Αυστραλίας υποχώρησαν περίπου 6 μονάδες βάσης στο 2,177%.

Το ευρώ υποχώρησε 1,1% στα 1,11465 δολ. και 1,1% στα 128,785 γιεν, ενώ το ευαίσθητο στον κίνδυνο δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας υποχώρησαν 0,78% και 0,88%, αντίστοιχα.

Το ρούβλι υποχώρησε έως και 29,67% στο ιστορικό χαμηλό των 119,5 ανά δολάριο.

Ο χρυσός σημείωσε άνοδο περισσότερο από 1% σε περίπου 1.909 δολάρια μετά τη ζήτηση για τα ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία. Δήλωσε ο Shane Oliver, επικεφαλής οικονομολόγος της AMP Capital.

Kevin Buckland-ReutersLoading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards