Την εκτίμηση των exit polls σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος μετά την ανακοίνωση των exit polls, που δίνουν ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ, σχολίασε στην ΕΡΤ πως οι δημοσκοπήσεις δεν είχαν καταφέρει να προβλέψουν το αποτέλεσμα ούτε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Μάλιστα, παρομοίασε τις δημοσκοπήσεις και τη στατιστική με τα λουκάνικα.

«Οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα. Δεν θέλεις να ξέρεις τι έχουν μέσα και πώς φτιάχτηκαν. Δεν έχουμε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η στρατηγική ήττα την οποία επιδίωξε η ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετές δυνάμεις για να αποδείξει πως δεν θα φύγει από την πολιτική σκηνή. «Αν η πραγματική διαφορά πέσει στο 3-3,5% θα χάσει ένα σαφές ατού η Ν.Δ. που είναι η παράσταση νίκης», ανέφερε.


Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα εξέφρασε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο OPEN μετά την ανακοίνωση των exit polls.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σχολιάζοντας τα σενάρια των πρόωρων εκλογών τάχθηκε εναντίον της επίσπευσης των εθνικών εκλογών, σημειώνοντας οτι για εκείνος προσωπικά και για το οικονομικό επιτελείο, όσο πιό αργά, τόσο το καλύτερο. Η διαφορά τον Οκτώβριο θα είναι πολύ μικρότερη, είπε ο κ. Τσακαλώτος, αφού θα έχουν φανεί τα αποτελέσματα της κοινωνικής πολιτικής.

Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here