Αρχική » Τσίπρας: «Δεύτερη φορά αριστερά» θα πάρουμε και την κυβέρνηση και τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσίπρας: «Δεύτερη φορά αριστερά» θα πάρουμε και την κυβέρνηση και τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

από admin
Αλέξης Τσίπρας

Η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε χαμό στα social media.

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ για τον «έλεγχο των αρμών της εξουσίας» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από μερίδα πολιτικών όσο και από πολίτες στο διαδίκτυο.

Πιο συγκεκριμένα στο υποτιθέμενα «απολογητικό» λόγο του πρώην πρωθυπουργού, ακούστηκαν οι…στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για την «δεύτερη φορά αριστερά»:

«Πως θα καταφέρει, τη δεύτερη φορά η Αριστερά, κερδίζοντας τις εκλογές, να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων η των υπουργείων αλλά και των κρίσιμων αρμών της εξουσίας»

Ιδού το βίντεο που ελπίζουμε να μην είναι και προφητικό για τα όσα θα έρθουν με τη «δεύτερη φορά αριστερά»:Για όσους ξεχνάνε εύκολα, να θυμίσουμε πως παρόμοια δήλωση-«βόμβα» είχε κάνει το 2018 είχε κάνει και η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Και τότε η Μπέτυ Μπαζιάνα είχε προβεί σε μία δήλωση στην οποία οι περισσότεροι δεν στάθηκαν καν.

Ωστόσο φαίνεται πως εκεί στηρίζουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ την αποτυχία διακυβέρνησής τους τα προηγούμενα 5 χρόνια.

Αυτός εξάλλου , σύμφωνα πάντα με τους συριζαίους, είναι και ο μοναδικός μεγάλος λόγος που στερήθηκαν μία τρίτη συνεχόμενη εκλογική νίκη:

«Δεν κατάφεραν να πάρουν την εξουσία»:Σφοδρή αντίδραση από την κυβέρνηση
«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα, που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα, αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα “ή εμείς, ή αυτοί”.

Και ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας»…

–δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως οι έλληνες «έμαθαν… για τον ολέθριο διχασμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε:

–Η ανατριχιαστική δήλωση Τσίπρα ότι “την δεύτερη φορά θα ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας” αποτελεί πρόκληση κατά της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, του ίδιου του Πολιτισμού».

Πρόσθεσε πως «στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, “αρμοί της εξουσίας”, πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών».

Ανέφερε πως «ο διήμερος δήθεν “απολογισμός” του ΣΥΡΙΖΑ έκρυψε κάτω από το χαλί αυτά που ήθελαν να μάθουν όλοι οι Έλληνες: γιατί χάθηκαν πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ εθνικού πλούτου, γιατί έκλεισαν οι τράπεζες και γιατί οι πολίτες φορτώθηκαν με τόσους άδικους φόρους”.

Κατέληξε λέγοντας ότι «πάνω από όλα, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας»Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards