Αρχική » Πρόκληση: Αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα προς Ράμα

Πρόκληση: Αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα προς Ράμα

από admin
Αλέξης Τσίπρας σχολίασε αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ότι «μαθαίνω σήμερα πως υπάρχει μία αρνητική

Συναγερμός επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση.

Αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα προς Ράμα

Ο πρωθυπουργός μόλις πληροφορήθηκε τις σχετικές πληροφορίες έστειλε αυστηρό μήνυμα από την τετραμερή σύνοδο κορυφής των Βαλκανίων, στην οποία συμμετέχει στο Βουκουρέστι, και έκανε λόγο για μια ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, που «δυστυχώς δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας».

Πηγές του Μαξίμου σχολίασαν στο Star ότι εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες θα επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην ΕΕ, υπονοώντας ότι η Ελλάδα θα ασκήσει βέτο.

Η αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα
Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης των τεσσάρων ηγετών που συμμετείχαν στην τετραμερή σύνοδο κορυφής των Βαλκανίων και χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ότι «μαθαίνω σήμερα πως υπάρχει μία αρνητική εξέλιξη για την ομογένεια στην Αλβανία.

Αν ισχύει θα είναι πολύ αρνητική εξέλιξη. Συνεπώς είναι μία υπόθεση που δυστυχώς δεν μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας που αντιμετωπίζει κρίσιμες προκλήσεις και πρέπει να ανταποκριθεί.


Οι προϋποθέσεις να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση όμως αν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες που έχουμε, νομίζω ότι δεν υπάρχουν», υπογράμμισε.

«Βλέπουμε δυστυχώς το τελευταίο διάστημα κάποιες εξελίξεις που δε μας ικανοποιούν. Σήμερα μαθαίνω ότι υπάρχει μια εξέλιξη αρνητική σε σχέση με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία.

Αν ισχύει αυτό θα είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη. Είναι μία υπόθεση δυστυχώς που δε μας δίνει την αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την κρίσιμη ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της χώρας η οποία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις και στις οποίες πρέπει να ανταποκριθεί» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards