Αρχική » Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Τσίπρας: Στις 26 Μαΐου θα δώσουμε ισχυρό μήνυμα σε Ελλάδα και Ευρώπη

από admin
Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κατοίκους της Πρέβεζας. "Τώρα έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα να ανασάνουν οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε

Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, δικαιούται άλλη μια τετραετία με ανθρώπους που δεν προέρχονται από τις ελίτ και δεν έχουν στόχο να υπηρετήσουν τις ελίτ, αλλά τους πολλούς, με λυμένα τα χέρια να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα καλύτερο αύριο” είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε κατοίκους της Πρέβεζας.

“Τώρα έχουμε τη δύναμη, ήρθε η ώρα να ανασάνουν οι πολλοί, έχουμε τη δύναμη να οικοδομήσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης, την Ελλάδα των πολλών, να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα για τις νέες και τους νέους, για τους ηλικιωμένους, για όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και τώρα δικαιούνται να πάρουν μέρισμα από τις καλύτερες μέρες”, τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Ζητάμε την ψήφο σας στις ευρωπαϊκές εκλογές, ζητάμε τη στήριξη των σχημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αριστεράς, των προοδευτικών δυνάμεων, των δημοκρατικών δυνάμεων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές”.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό, όπως είπε, των κατοίκων της Πρέβεζας, “που πήραν μέρος όχι σε μια προγραμματισμένη και στημένη συγκέντρωση”, αλλά στο πλαίσιο της περιοδείας του, τόνισε πως η παρουσία τους σηματοδοτεί μια νέα μεγάλη νίκη του λαού μας.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και στην Άρτα και στην Πρέβεζα και αποκάλυψε ότι έχει βάλει στοίχημα με τον υπουργό Οικονομικών καθώς, όπως είπε με χιούμορ, “επειδή του Ευκλείδη του αρέσουν τα ουίσκι”, σε ποιον από τους δύο νομούς ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό. Ο “ανταγωνισμός” τους έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από την Αρτα και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από την Πρέβεζα.


“Στις 26 του Μάη θα δώσουμε μήνυμα ισχυρό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Μήνυμα ισχυρό σε αυτούς που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι πάντοτε ο ελληνικός λαός”, είπε ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους υπογράμμισε: “Η παρουσία σας αποδεικνύει τον λόγο γιατί τις τελευταίες μέρες δεχόμαστε μια λυσσαλέα επίθεση. Μια επίθεση με γροθιές κάτω από τη μέση, με μέσα ανήθικα. Ο λόγος είναι απλός αν είχαν εξασφαλίσει ότι έχουν τη νίκη στο τσεπάκι τους, δεν θα έκαναν έτσι όπως κάνουν τις τελευταίες μέρες. Δεν θα επέλεγαν να πέσουν τόσο χαμηλά, να κυλιστούν στη λάσπη και στο βούρκο”.

Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι το βασικό της πρόβλημα είναι πως δεν έχει ελκυστικό πρόγραμμα για τον ελληνικό λαό. “Το πρόγραμμα της και οι θέσεις της είναι πανομοιότυπες με τις θέσεις και τα προγράμματα του ΔΝΤ που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2015 και οδήγησαν στην κοινωνική λεηλασία και την καταστροφή. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι να γυρίσει το ΔΝΤ πίσω στην Ελλάδα, είναι το πρόγραμμα που οδηγεί στα μνημόνια”, είπε και αυτό ακριβώς είναι που θέλει να κρύψει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσέθεσε.

“Για κακή τους τύχη επέλεξαν το γήπεδο της ηθικής” είπε αναφερόμενος στη ΝΔ και εξήγησε: “Θέλουν να μηδενίσουν, λένε, το δικό μας ηθικό πλεονέκτημα. Δεν μπορούν να το μηδενίσουν, όμως, για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι εμείς αυτά τα τέσσερα χρόνια-κάναμε και λάθη, δεν υπάρχει αμφιβολία-αλλά ούτε μία στιγμή, ούτε μία ημέρα, ούτε μία ώρα δεν ξεχάσαμε από ποιους στηριζόμαστε, ποιοι μας οδήγησαν σε θέσεις κυβερνητικές, ποιών τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε. Ακόμα και στους πιο δύσκολους συμβιβασμούς”.

Αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, είπε: “Η Ελλάδα με τον ΣΥΡΙΖΑ των “κατσαπλιάδων οικονομολόγων”, έτσι έλεγαν τον Ευκλείδη κι εμάς, κατάφερε να έχει το χαμηλότερο επιτόκιο στις αγορές που είχε ποτέ στην ιστορία της”.

Ο κ.Τσίπρας απευθύνθηκε ιδιαίτερα στις νέες και τους νέους, αυτούς που, όπως είπε, έδωσαν τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ στις δύσκολες εκλογικές αναμετρήσεις, και τους κάλεσε να προσέλθουν στις κάλπες, να μην “πετάξουν” το “όπλο” που κρατάνε, “γιατί κάποιοι άλλοι τους θέλουν άοπλους για να αποφασίζουν αυτοί γι’ αυτούς χωρίς αυτούς”.

Τους κάλεσε να δώσουν “ένα μήνυμα και ένα μάθημα στους αλαζόνες που τους λείπε πάρα πολύ η εξουσία, γιατί γεννήθηκαν με αυτή, μεγάλωσαν με αυτή και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή”. Να δώσουν ένα μάθημα, όπως προσέθεσε, σε αυτούς που έχουν προεξοφλήσει την κρίση του ελληνικού λαού πριν αυτός αποφασίσει και δεν έχουν προτάσεις, αλλά έχουν μόνο “μαύρη προπαγάνδα” και “κίτρινη ρητορική”.

“Η Πρέβεζα δεν αξίζει να είναι παραπεταμένη”

Στην πορεία των έργων που αφορούν το νομό της Πρέβεζας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του κατά την περιοδεία στην Πρέβεζα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός υπογράμμισε:

“Πρόσφατα εγκαινιάστηκε ο δρόμος που συνδέει την Πρέβεζα νοτιοδυτικά με την Αμφιλοχία, την Αμβρακία οδό, και σταματάει έτσι ο πολυετής αποκλεισμός της πόλης. Προχωρά με γοργά βήματα το επόμενο διάστημα η υπογραφή της σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου σχετικά με την παράκαμψη της Φιλιππιάδας.


Το Τμήμα ΤΕΙ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής γίνεται πανεπιστημιακή Σχολή που εντάσσεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Την προσπάθεια και το έργο που έγινε για να υδροδοτηθεί το παραλιακό μέτωπο από την Πρέβεζα μέχρι την Πάργα.

Τα έργα για τα κρηπιδώματα στο λιμάνι της Πρέβεζας, το δημοτικό στάδιο, την Τοπική Μονάδα Υγείας”.

“Η Πρέβεζα δεν αξίζει να είναι παραπεταμένη, αλλά πρέπει να είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα”, είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: “Η Πρέβεζα είναι πραγματικά ένας όμορφος τόπος. Εχει την ομορφιά της θάλασσας, το άνοιγμα στο Ιόνιο, είναι μια πόλη η οποία μπορεί να έχει μια μεγάλη προοπτική, το αεροδρόμιο στο Ακτιο της δίνει αυτή τη δυνατότητα, όπως και η διασύνδεση με την Ιόνια οδό. Ολο το μέτωπο του Ιονίου είναι καταπληκτικό, ο τουρισμός εδώ μπορεί να έχει πολύ μεγάλη προοπτική. Εχουμε έγνοια αυτές τις δυνατότητες να τις αξιοποιήσουμε”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-capital

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards