Αρχική » Ραγδαίες εξελίξεις :Χάος στο ΚΙΝΑΛ – Ο Βενιζέλος αποχώρησε, καταγγέλλοντας τη Γεννηματά

Ραγδαίες εξελίξεις :Χάος στο ΚΙΝΑΛ – Ο Βενιζέλος αποχώρησε, καταγγέλλοντας τη Γεννηματά

από admin
Χάος στο ΚΙΝΑΛ - Ο Βενιζέλος αποχώρησε, καταγγέλλοντας τη Γεννηματά ως δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ - Η πιθανή αξιοποίησή του από τη ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ)

Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος

Την απόφαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποχωρήσει από το ΚΙΝΑΛ και να «αποδεσμευθεί κομματικά» προκάλεσε η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να θέσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Πρόκειται για μία εξέλιξη, που αποδυναμώνει το Κίνημα Αλλαγής ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου και ενδεχομένως να του στοιχίσει τον στόχο της 3ης θέσης ενώ εκτιμάται, πως σε πρώτη φάση ευνοημένη εμφανίζεται η ΝΔ, που επιζητά την κυβερνητική αυτοδυναμία.
Εξάλλου πληθαίνουν οι ενδείξεις, πως η κυβέρνηση της ΝΔ μετά τις εθνικές εκλογές θα επιδιώξει να αξιοποιήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε υπουργική θέση ενώ υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο, όχι με τις ίδιες πιθανότητες, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να προταθεί και για πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2020.Όπως και να έχει, ο κ. Βενιζέλος είναι ένα πρόσωπο, που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο της ΝΔ.
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ενόψει των εκλογών στις 7 Ιουλίου ανακοίνωσε ότι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα ηγηθεί ο Γιώργος Καμίνης προκαλώντας την έντονη αντίδραση και απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Σε κατ ιδίαν συνάντηση της Φώφης Γεννηματά και του Ευάγγελου Βενιζέλου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε στον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι οι δυο τους βρίσκονται σε διαφορετική πολιτική γραμμή και ότι κατά συνέπεια δεν μπορεί να τον τοποθετήσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

 

Βενιζέλος: Το σχέδιο της Γεννηματά καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

«Τη θέση αυτή την έχω τάξει στον Γιώργο Καμίνη» φέρεται να του είπε γεγονός που οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να κάνει την ακόλουθη δήλωση:
Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα.
Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο.


Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.
Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας.
Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της.
Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards