Αρχική » Τι είναι η υπνοθεραπεία?

Τι είναι η υπνοθεραπεία?

από admin

H υπνοθεραπεία είναι μια ολιστική μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στην ύπνωση, μια κατάσταση οικεία σε όλους μας αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα, βρισκόμαστε σε ύπνωση όταν ξυπνάμε ή πριν κοιμηθούμε και είμαστε λίγο πιο αργοί στις αντιδράσεις μας αν και συνεχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα πάντα. Το ίδιο συμβαίνει όταν οδηγούμε και δεν στρίβουμε στον δρόμο όταν πρέπει γιατί «αφαιρούμαστε», δηλαδή βρισκόμαστε σε μια αντίστοιχη κατάσταση χαλάρωσης.

Η κλινική υπνοθεραπεία χρησιμοποιεί την ύπνωση ως βάση, σύμφωνα με τις αρχές των ψυχιάτρων Sigmund Freud και Carl Jung. Στα βαθύτερα επίπεδα χαλάρωσης ή ύπνωσης, ο συνειδητός μας νους (που είναι συνεχώς ενεργός στις καθημερινές μας ασχολίες) χαλαρώνει, και έτσι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με το υποσυνείδητο και ασυνείδητό μας. Μέσα από καθοδηγούμενη χαλάρωση, ο θεραπευόμενος περνά σε αυτό το βαθύ επίπεδο χαλάρωσης και δέχεται νέες προτάσεις βελτίωσης από τον θεραπευτή, οι οποίες συνεισφέρουν στην καλυτέρευση της κατάστασης του ατόμου. Το μυαλό μας ουσιαστικά επαναπρογραμματίζεται σύμφωνα με την επιθυμία μας να επιτύχουμε σωματική, νοητική, συναισθηματική και ψυχική βελτίωση. Ως αποτέλεσμα, η αιτία και το πρόβλημα που πιθανόν να βρισκόταν εκεί ακόμα και για αρκετά χρόνια, εξαφανίζεται.

Συχνά, η κλινική υπνοθεραπεία συνδυάζεται με θεραπείες αναδρομής, που έχουν ως στόχο να ανακαλέσουν προηγούμενες εμπειρίες που μπορούν να βοηθήσουν σε βαθύτερη επούλωση τραυμάτων καθώς και σε καλύτερη κατανόηση της ψυχοσύνθεσής μας.

 

Πως μεγιστοποιούμε τα αποτελέσματα της υπνοθεραπείας?

Σωματικά, ψυχολογικά, συναισθηματικά, ψυχοσωματικά και πνευματικά ζητήματα μπορούν να επιλυθούν μέσα από την υπνοθεραπεία. Πολύ συχνά, θέματα όπως στρες και άγχος, φοβίες κάθε τύπου, χρόνιοι πόνοι, διακοπή καπνίσματος και διατροφικές διαταραχές ή απώλεια βάρους αντιμετωπίζονται πολύ αποτελεσματικά σε λίγες μόνο συνεδρίες.

Για να είναι αποτελεσματική η υπνοθεραπεία, το πιο σημαντικό ίσως για εμάς είναι το να επιθυμούμε πραγματικά την αλλαγή και να εμπιστευόμαστε τον υπνοθεραπευτή μας, τον άνθρωπο που θα είναι εκεί και θα μας κρατά το χέρι καθώς πηγαίνουμε όλο και πιο βαθιά μέσα στην ύπαρξή μας. Ομοίως, και από την πλευρά του υπνοθεραπευτή, το πιο σημαντικό συστατικό της αποτελεσματικότητάς του – πέρα από τις σπουδές και τα αντικειμενικά διαπιστευτήρια- είναι η πίστη που δείχνει ο θεραπευτής στη δυνατότητα αλλαγής του θεραπευόμενου, η αναγνώριση από τον θεραπευτή του δυναμικού και της δύναμης που κρύβει ο κάθε θεραπευόμενος και η συνεχής, διακαής προσπάθειά του να βοηθήσει στην ίαση, την ισορροπία και την βελτίωση της ποιότητας ζωής του κάθε ατόμου.

Πριν ιδρύσει το THE HOLISTIC AWARENESS CENTER, η Χριστίνα Πολυχρόνη ήταν στέλεχος Μάρκετινγκ και Ηλεκτρονικού Εμπορίου στη Νέα Υόρκη, έχοντας εργαστεί για μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες ως Chief Marketing and ECommerce Officer. Σήμερα περνά τον χρόνο της μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας με την οικογένειά της. Με ιδιαίτερη έμφαση στο life coaching, είναι καταξιωμένη Πιστοποιημένη Κλινική Υπνοθεραπεύτρια και Master Υπνοθεραπεύτρια. Ειδικεύεται τόσο στην κλινική υπνοθεραπεία με χρήση υποβολών, όσο και στην αναδρομική υπνοθεραπεία, καθώς και στη μέθοδο πνευματικής αναδρομής Life Between Lives, ως μέλος του αμερικανικού Εθνικού Συλλόγου Transpersonal Υπνοθεραπευτών (ΝΑΤΗ). Επίσης, εκπαιδεύει οικογένειες στις μεθόδους HypnoBirthing® και Hypnofertility στην Αμερική και την Ελλάδα. Η Χριστίνα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και πτυχίου Bachelor στο Marketing, ενώ είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Stevens Institute of Technology των ΗΠΑ με εστίαση στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

 

 

 

 

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards