Αρχική » 2023 Χρονιά Κρίσιμων Γεγονότων από τον Κώστα Λεφάκη

2023 Χρονιά Κρίσιμων Γεγονότων από τον Κώστα Λεφάκη

από admin
2023 Χρονιά Κρίσιμων Γεγονότων από τον Κώστα Λεφάκη

Το 2023 προβλέπεται μια χρονιά αλλαγών, συνέχεια του 2022 με διαφορετικό τρόπο. Κυριαρχεί το επισιτιστικό, το ενεργειακό, ο περιορισμός της κίνησης των χρημάτων, το πρόβλημα του υπερπληθυσμού της Γης και το μεταναστευτικό για αρκετές χώρες της Δύσης.

Η Δύση εξακολουθεί να επιμένει στην ατζέντα του 2030. Η ατζέντα αυτή στηρίζεται στη μεγάλη επανεκκίνηση των επικυρίαρχων και στην κλιματική αλλαγή. Στο μεταξύ, στη διάρκεια του 2023, εξελίσσεται η εργαλειοποίηση της πανδημίας.

Το σκηνικό του ουράνιου θόλου θα αλλάξει αισθητά. Ο Κρόνος κάνει την είσοδό του στους Ιχθύς στις 8 Μαρτίου και παραμένει σε όλη τη διάρκεια αυτού του έτους, παλίνδρομών στις πρώτες μοίρες αυτού του ζωδίου.

Αυτή η επίμονη παλινδρομική πορεία, θα φέρει γεγονότα προειδοποιητικού χαρακτήρα για την εξέλιξη της παγκοσμιοποίησης τα επόμενα δύο χρόνια. Μια άλλη σημαντική αλλαγή γίνεται στις 17 Μαΐου, όταν ο Δίας μπαίνει στον Ταύρο και συναντά τον Ουρανό με σχετική ανοχή προσέγγισης, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Άρης στις 26 Μαρτίου τερματίζει την πολύμηνη παραμονή του στους Διδύμους που είχε αρχίσει από τον Αύγουστο του 2022 και μέχρι τον τερματισμό της χρονιάς, φτάνει στο τέλος του Τοξότη.

Οι Εκλείψεις είναι 4 στη διάρκεια αυτής της χρονιάς. Δύο ηλιακές, η πρώτη στις 20 Απριλίου στην 29η και 30΄ανεραιτική του Κριού και η δεύτερη, στις 14 Οκτωβρίου στην 21η και 8΄του Ζυγού. Οι Εκλείψεις της Σελήνης, με την πρώτη να γίνεται στις 5 Μαΐου στον άξονα Σκορπιού – Ταύρου και η δεύτερη στις 28 Οκτωβρίου στον άξονα Ταύρου – Σκορπιού.

Ο Άρης με τον Δία θα σχηματίζουν τετράγωνη όψη μεταξύ Λέοντα και Ταύρου το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου και ο Άρης θα σχηματίσει τετράγωνη όψη με τον Ουρανό στις αρχές Ιουλίου.

Οι συνασπισμοί θα είναι πλέον προφανείς: από τη μια η Δύση με τις ΗΠΑ που ηγούνται του Δυτικού μπλοκ να είναι σε μια περίεργη κατάσταση, μια και αυτό που θα κυριαρχήσει ως θεματολογία του 2023 για τις ΗΠΑ θα είναι το κατά πόσο και σε τι βαθμό οι ΗΠΑ θα συνεχίζουν να είναι μπλεγμένες με το έργο της παγκοσμιοποίησης και από την άλλη, το πώς θα αντιμετωπίσουν τη συμμαχία ή τη δυναμική των BRICS.

Η χρονιά θα ξεκινήσει με τον Ερμή ανάδρομο από την 1η – 18η Ιανουαρίου. Τόσο η παγκόσμια ηγεσία, όσο και οι κατά τόπους κυβερνήτες, θα παρουσιάσουν ένα δισταγμό στο να αποφασίσουν οτιδήποτε περαιτέρω, επειδή λείπουν οι αναγκαίες πληροφορίες για να μπορούν να προχωρήσουν σε περαιτέρω εφαρμογές.

Ο Κρόνος που εκπροσωπεί τον περιορισμό, θα φρενάρει λίγο το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και θα διαμορφώσει ένα καινούριο σκηνικό.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου όμως θα δούμε μια αλλαγή προς αποφασιστική δράση στην κατεύθυνση που το κάθε μπλοκ θέλει να προχωρήσει. Μπαίνοντας ο Κρόνος στους Ιχθύς, όσο και αν μείνει στις αρχές αυτού του ζωδίου, θα παρατηρηθεί μια αλλαγή στη γνωστή αντιπαλότητα των μεγάλων συνασπισμών μεταξύ τους.

Από την άλλη, ο Κρόνος που εκπροσωπεί τον περιορισμό, θα φρενάρει λίγο το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης και θα διαμορφώσει ένα καινούριο σκηνικό. Αυτό το σκηνικό θα εκφράσει για πρώτη φορά μια μορφή αντίστασης από μέρους της μάζας των λαών στα έργα της μεγάλης επανεκκίνησης και της γνωστής κλιματικής αλλαγής που επιχειρούν να επιβάλουν οι παγκοσμιοποιητές στην ανθρωπότητα.

Τον Απρίλιο μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, όπου σε πολλά κράτη, κυρίως του δυτικού κόσμου, το επισιτιστικό και το ενεργειακό μπαίνουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων τους. Αρχίζει να γίνεται περισσότερο αισθητό στη μάζα ότι οι κυβερνήσεις των χωρών παίρνουν αναγκαστικές εντολές από μια μεγάλη σκιώδη ηγεσία και ότι διαμορφώνεται ένα αφήγημα, πως τα προβλήματα που έχουν ενσκήψει, οφείλονται στη συνεχιζόμενη αντιπαλότητα των συνασπισμών και ίσως τότε επιχειρήσουν με πολεμικές πράξεις να επιβάλουν την ατζέντα τους, χωρίς όμως επιτυχία.

Η παγκόσμια ηγεσία θα νιώσει ότι κάποια από τα σχέδιά της είχαν στοιχείο αυταπάτης που δεν το διέβλεψε.
Το επισιτιστικό, το οποίο είναι κατασκευασμένο πρόβλημα και αντιμετωπίζεται με ψυχρότητα από τους κυβερνώντες που συντάσσονται με τα συμφέροντα του Διεθνούς Μεγάλου Κεφαλαίου.

Το ίδιο και το ενεργειακό. Για το πρόβλημα του υπερπληθυσμού του πλανήτη, μπορεί να πέσει στο τραπέζι η ιδέα στείρωσης του ανδρικού πληθυσμού, σε ορισμένες χώρες. Οι προτεινόμενες λύσεις για τα παγκόσμια προβλήματα, αναμφίβολα εξυπηρετούν το ΔΜΚ. Τα μέτρα που το ΔΜΚ θέλει να επιβάλει στη πλειονότητα των μαζών δεν θα έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, όπως και θα παρουσιάσουν την εκδοχή μιας μεγάλης, κοινωνικής και ψυχολογικής αναταραχής. (Κρόνος και Ποσειδώνας στους Ιχθύς).

Ακόμα και η ίδια η παγκόσμια ηγεσία θα νιώσει ότι κάποια από τα σχέδιά της είχαν στοιχείο αυταπάτης που δεν το διέβλεψε. Από την άλλη πλευρά, οι πλανητικές όψεις της χρονιάς αυτής δείχνουν κατά περιόδους, αύξηση της ανθρώπινης θνησιμότητας, ή και μια μορφή μαζικής δολοφονίας. Η δεύτερη εκδοχή, που είναι λίγο πιο δραματική, μπορεί να οφείλεται σε εμπόλεμες συμπλοκές, ή σε ακραία φυσικά φαινόμενα.

Όλα αυτά δίνουν έδαφος για υποκινούμενες βίαιες εξεγέρσεις των λαών της Δύσης από το αντίπαλο δέος της πραγματικής εξουσίας, που θα στοχεύουν στην ανατροπή των ελεγχόμενων εθνικών ηγεσιών.

Παρόλο που φαίνεται πως οι παγκόσμιες εμπορικές και οικονομικές συνθήκες βελτιώνονται, θα εξακολουθήσουν να δίνουν μπερδεμένα μηνύματα, αυξάνοντας το άγχος των ανθρώπων. Η περίοδος που ξεκινά από το ηλιοστάσιο του Ιουνίου, είναι ένα διάστημα όπου παγκόσμιοι οργανισμοί ή εθνικές κυβερνήσεις θα αποφασίσουν να λύσουν τις διαφορές τους με τα αντίπαλα κράτη. Εδώ όμως θα παρατηρήσουμε ότι οι αμυνόμενοι θα έχουν πλεονέκτημα και οι επιτιθέμενοι δεν θα έχουν τα αποτελέσματα που προσδοκούν.

Το φάρμακο είναι γνωστό: περισσότεροι φόροι!
Οι αστρολογικοί σχηματισμοί του καλοκαιριού του 2023 δείχνουν ότι οι τάσεις αντίστασης των λαών θα αυξηθούν. Το Φθινόπωρο του 2023, ο διελαύνων Δίας θα βρεθεί σε σύνοδο με τον Ουρανό στον Ταύρο. Αυτή είναι η έναρξη μιας σειράς στενών προσεγγίσεων που θα αυξομειωθούν μέχρι τον Μάιο του 2024.

Η συμπόρευση αυτών των δύο ουράνιων σωμάτων στον ίδιο ζωδιακό χώρο για ένα μεγάλο διάστημα, θα σηματοδοτήσει την δημιουργία νέων οργανισμών για την επίβλεψη της εφαρμογής των έργων της κλιματικής αλλαγής, αλλά άλλο τόσο θα φέρει μεγάλα προβλήματα στα δημόσια χρηματοοικονομικά εξ αιτίας επιθέσεων ξένων κερδοσκόπων στο νόμισμα και τα ομόλογα αμερικανικού δημοσίου.

Και στις δύο περιπτώσεις το φάρμακο είναι γνωστό: περισσότεροι φόροι! Η εμμονή της Ηγεσίας να προχωρήσει στα έργα της κλιματικής αλλαγής θα ενταθεί. Όμως είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν παραδοσιακά έργα υποδομών, ίσως χωρίς αντίκρισμα στις λαϊκές ανάγκες μόνο και μόνο για να δείχνει η χώρα, κάποιες καλές επιδόσεις στο ΑΕΠ της.

Από τον Οκτώβριο του 2023, η ανθρωπότητα θα βιώσει ένα σκηνικό που αφενός μας λέει ότι οι λαοί δεν θα έχουν κανένα σημείο επικοινωνίας με τις ηγεσίες τους και αφετέρου μας λέει πως θα οδηγηθεί σε μια καρμική δοκιμασία επειδή θα λείπει το συλλογικό θάρρος , να αντιταχθεί σε πολεμικές δράσεις που σχεδιάζονται για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του ΔΜΚ, όσον αφορά στον έλεγχο των μεταφορών, τη σίτιση των λαών και την αξιοποίηση, ή εκμετάλλευση των υπαρχόντων ενεργειακών πόρων.

Το 2023 κλείνει αρκετά επεισοδιακά και δίνει τη σκυτάλη σε ένα πολύ σημαντικό 2024 το οποίο θα το σημαδέψει με αφετηρία την Τρίτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, η συνάντηση εκ νέου του Πλούτωνα, του Άρη και της Αφροδίτης δύο χρόνια μετά από την τελευταία φορά, αλλά τώρα, στις αρχές του ζωδίου του Υδροχόου μια και στις 22 Ιανουαρίου 2024, ο Πλούτωνας, μετά από πολλά χρόνια παραμονή στον Αιγόκερω, κάνει δοκιμαστική είσοδο στον Υδροχόο και παραμένει εκεί μέχρι το τέλος Αυγούστου της προσεχούς χρονιάς.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλη αυτή η διαδρομή του 2023 είναι η εξέλιξη πολλών πραγμάτων και οι συνέπειες καταστάσεων που ξεκίνησαν, ή εργαλειοποιήθηκαν τα 3 προηγούμενα χρόνια, όπως είναι η πανδημία, η επισιτιστική και η ενεργειακή κρίση και παράλληλα, προετοιμασία της πολύ σημαντικής και καθοριστικής διετίας 2024 – 2025 που θα αλλάξει για πάντα τις συνθήκες ζωής και τις προοπτικές της ανθρωπότητας για το μέλλον.

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards