Αρχική » Κάλπες το φθινόπωρο έδειξε ο Μητσοτάκης – Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες

Κάλπες το φθινόπωρο έδειξε ο Μητσοτάκης – Ποιες είναι οι πιθανές ημερομηνίες

από admin
Ναι από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση Ανδρουλάκη για εξεταστική επιτροπή. Η συνέντευξη του μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και νομικού Γιάννη Μαντζουράνη ήταν μάλλον «προφητική». Ναι στην εξεταστική για τις υποκλοπές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αναγκαστικά ναι και από την κυβέρνηση

Η σημερινή μέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως ημέρα σχεδόν τυπικής έναρξης της προεκλογικής περιόδου καθώς αφενός μεν ο πρωθυπουργός πήγε ένα βήμα παραπέρα, προαναγγέλλοντας ημιεπίσημα τη διενέργεια πρόωρων εκλογών


Κάλπες το φθινόπωρο Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι που έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τον κάλεσε να ορίσει ημερομηνία εκλογών, και να διορίσει από τώρα υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, δημιουργώντας παράλληλα διακομματική επιτροπή της Βουλής για την ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα!

Η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο

Είναι γεγονός ότι οι σημερινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν κινήθηκαν στην πεπατημένη των διαψεύσεων με αστερίσκους, αλλά ήταν ένα «κλικ» πιο προωθημένες ως προς το πώς αντιμετωπίζει το ζήτημα της διενέργειας πρόωρων εκλογών καθώς υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και όλα αυτά την ώρα που η ειδησεογραφία καθημερινά πλέον μυρίζει προεκλογική περίοδο.

Ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στο capital αφού εξέφρασε την πρόθεσή του να εξαντλήσει την τετραετία άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ρίχνοντας ουσιαστικά την ευθύνη πρόωρης προσφυγής στις κάλπες στην αντιπολίτευση για τη δημιουργία τοξικού κλίματος, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το έχω πει πολλές φορές ότι πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, διότι θεωρώ ότι αυτό είναι το θεσμικά ορθό και επιβεβλημένο. Θέλω, επίσης, να θυμίσω ότι είχα πολλές «ευκαιρίες» να κάνω εκλογές σε μία περίοδο που οι δημοσκοπήσεις ήταν εξαιρετικά βολικές για τη Νέα Δημοκρατία και δεν το έκανα διότι δεν μπορώ να βάζω στο ζύγι το κομματικό συμφέρον εις βάρος του εθνικού συμφέροντος.

»Ταυτόχρονα όμως έχω πει ότι, ναι, μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδος σε μεγάλη ένταση αντιπαράθεσης σίγουρα είναι κάτι το οποίο η χώρα δεν χρειάζεται. Αλλά αυτό είναι μία έκκληση προς την αντιπολίτευση, να μπορούμε να συζητήσουμε με λογική και με μέτρο και με αντιπαράθεση, όποτε αυτή χρειάζεται, τις πολιτικές μας διαφωνίες.

»Πάρτε για παράδειγμα το σημαντικότατο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο θα έχει ψηφιστεί εντός του Ιουλίου. Θα είναι και αυτό ένα μέτρο του πώς αντιλαμβάνεται η αντιπολίτευση την πολιτική αντιπαράθεση και πόσο τελικά επιδιώκει να οξύνει τα πράγματα.

Βουλευτές της ΝΔ δημοσιοποιούν πιθανές ημερομηνίες
»Άρα, θα επαναλάβω αυτό το οποίο έχω πει πολλές φορές: ναι, θέλω να πάω στο τέλος της τετραετίας, αλλά κάνω και μία έκκληση προς όλους να μην οξύνουν τα πράγματα σε τέτοιο βαθμό που θα καταλήξουμε να έχουμε μία πολύ παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μεγάλης έντασης, η οποία το μόνο που θα κάνει είναι να οξύνει την πολιτική αντιπαράθεση σε τέτοιο βαθμό που τελικά θα οδηγήσει πολίτες να μην ασχολούνται και να μην ενδιαφέρονται για τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Μάλιστα αυτές οι δηλώσεις ήρθαν τη στιγμή που δεύτερος βουλευτής της ΝΔ σήμερα, ο Γιάννης Λοβέρδος προσδιόρισε τις εκλογές στα μέσα του φθινοπώρου και έγινε έτσι ο δεύτερος γαλάζιος βουλευτής μετά το Βασίλη Γιόγιακα ο οποίος προ ημερών είχε δώσει ως πιθανές ημερομηνίες των πρόωρων εκλογών την 25η Σεπτεμβρίου ή την 2α Οκτωβρίου.

Κάλπες το φθινόπωρο

Ειδικότερα ο βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Β’ Αθηνών της ΝΔ Γιάννης Λοβέρδος μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν κατά 70% στις 2 Οκτωβρίου. Μάλιστα ο κ. Λοβέρδος άφησε ωστόσο ένα περιθώριο για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών λέγοντας ότι μπορεί να είναι μια εβδομάδα πριν, μια εμβομάδα μετά από τις 2 Οκτωβρίου.

Ο Γιάννης Λοβέρδος είπε ακόμα πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάρει τις οριστικές του αποφάσεις μετά τις 20 Αυγούστου. Ενώ κινούμενος στη γραμμή του πρωθυπουργού υποστήριξε ότι σε μεγάλο βαθμό οι πρόωρες εκλογές οφείλονται στο τοξικό κλίμα που δημιουργεί η αντιπολίτευση.

Κάλπες το φθινόπωρο : Αύγουστο η εξαγγελία των εκλογών

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι εκτός από το ενισχυμένη επιδότηση μέσω του Fuel Pass 2 για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα καύσιμα, έντονο προεκλογικό άρωμα και σχεδιασμό δείχνει και η επίσπευση κατά ένα τρίμηνο της επιστροφής φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο η οποία θα γίνει τον Αύγουστο αντί για τον Νοέμβριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Ουσιαστικά όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα έχει γράψει και το in.gr ότι στο σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι οι πρόωρες εκλογές και πως οι οριστικές αποφάσεις του πρωθυπουργού θα ληφθούν τον Αύγουστο.

Συνέχεια στο ΒΗΜΑ

Loading...

You may also like

Αφήστε Σχόλιο

paradrasi.gr

Paradrasi.gr is your news website.. We provide you with the latest breaking news from all over the world.

Newsletter

Κάντε εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνετε νέα και ενημερώσεις!

Τελευταία Άρθρα

@2023 – Διακαιώματα κατωχυρωμένα – created by  Internet Wizards